Visa allastudier.se som: Mobil

Hetast på högskolan just nu

Antalet sökande till högskolan ökar för sjunde året i rad. Totalt tog Antagning.se emot 390 970 anmälningar till höstens program och kurser, och 266 000 har antagits. Populärast är utbildningarna till läkare och jurist.

Täten är oförändrad sedan förra året: flest förstahandssökande har läkarprogrammet vid Karolinska Institutet i Stockholm (2 248). På andra plats kommer Juristprogrammet vid Stockholms universitet (2 099) följt av Handelshögskolan i Stockholms kandidatprogram i Business and Economics (2 084). De tre högskoleutbildningar som har fått flest sökande totalt är samtliga juristprogram: Stockholms universitet (8 420), Uppsala universitet (7 662) och Lunds universitet (6 879).

– Det är fortfarande de stora lärosätena som lockar flest sökande, främst beroende på att de har många av de eftertraktade specialistutbildningarna. Lärosäten på traditionella studieorter som Stockholm, Uppsala, Lund och Göteborg dominerar även när det gäller vilka av höstens 15 098 kurser och 3 292 program som fick flest sökande totalt.

Hetaste utbildningarna (flest förstahandssökande)

Läkarprogrammet, Karolinska Institutet 2248 st

Juristprogrammet, Stockholms universitet 2099 st

Kandidatprogram i Business & Economics Handelshögskolan i Stockholm, 2084 st

Juristprogrammet, Lunds universitet, 1927 st

Ekonomie Kandidatprogram, Lunds universitet, 1518 st

Djursjukskötare, Sveriges Lantbruksuniversitet, 1477 st

Juristprogrammet, Uppsala universitet, 1466 st

Juristprogrammet, Göteborgs universitet, 1313 st

Läkarprogrammet, Lunds universitet, 1276 st

Ekonomie kandidatprogram, Uppsala universitet, 1176 st

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 18 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-02-04

Lär dig tugget på universitetet

Språket på universitet är långt ifrån vardagligt och för den oinvigde kan det upplevas som rena grekiskan. Men var lugn! – Första intrycket är att det akademiska språket verkar krångligt, men man kommer förvånansvärt snabbt in i det, säger Emelie Andersson, nyutexaminerad universitetsstudent. När Emelie Andersson började kulturledarprogrammet på Linnéuniversitetet i Växjö för några år sedan anade ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-19

Så blir du bäst på Youtube

Här hittar du årets mest visade klipp på Youtube. Dessutom: Utbildningar inom musik, fordon och mycket mer.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-05-28

Linnea lever sin musikaldröm

Linnea Larsdotter Mikkelä sökte till muskallinjen på New York Film Academy, och kom in direkt. Nu, efter examen, gör hon så många auditions hon bara kan. Här är hennes tips för att lyckas. Linnea Larsdotter Mikkelä är uppvuxen i Trelleborg men befinner sig just nu i New York.  Hon bestämde sig tidigt för att satsa på musikalbranschen. –      Jag var med i min första u ...
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön