Visa allastudier.se som: Mobil

Hetast på högskolan just nu

Antalet sökande till högskolan ökar för sjunde året i rad. Totalt tog Antagning.se emot 390 970 anmälningar till höstens program och kurser, och 266 000 har antagits. Populärast är utbildningarna till läkare och jurist.

Täten är oförändrad sedan förra året: flest förstahandssökande har läkarprogrammet vid Karolinska Institutet i Stockholm (2 248). På andra plats kommer Juristprogrammet vid Stockholms universitet (2 099) följt av Handelshögskolan i Stockholms kandidatprogram i Business and Economics (2 084). De tre högskoleutbildningar som har fått flest sökande totalt är samtliga juristprogram: Stockholms universitet (8 420), Uppsala universitet (7 662) och Lunds universitet (6 879).

– Det är fortfarande de stora lärosätena som lockar flest sökande, främst beroende på att de har många av de eftertraktade specialistutbildningarna. Lärosäten på traditionella studieorter som Stockholm, Uppsala, Lund och Göteborg dominerar även när det gäller vilka av höstens 15 098 kurser och 3 292 program som fick flest sökande totalt.

Hetaste utbildningarna (flest förstahandssökande)

Läkarprogrammet, Karolinska Institutet 2248 st

Juristprogrammet, Stockholms universitet 2099 st

Kandidatprogram i Business & Economics Handelshögskolan i Stockholm, 2084 st

Juristprogrammet, Lunds universitet, 1927 st

Ekonomie Kandidatprogram, Lunds universitet, 1518 st

Djursjukskötare, Sveriges Lantbruksuniversitet, 1477 st

Juristprogrammet, Uppsala universitet, 1466 st

Juristprogrammet, Göteborgs universitet, 1313 st

Läkarprogrammet, Lunds universitet, 1276 st

Ekonomie kandidatprogram, Uppsala universitet, 1176 st

AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Checklista: Bli redo för terminsstart

Nu börjar terminen och det är hög tid att få ordning på allting. Kårordföranden ger sina bästa tips. Vid terminsstart är det mycket som ska ordnas. I synnerhet om du just flyttat till en ny studieort är det lätt att glömma något i villervallan. Karin Nordlund, ordförande på Uppsala Studentkår, vet vad som är viktigast för en student.– Skaffa en cykel. Och se till att den är rätt utrustad.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Marknadsföring – jobba med hockey-VM

Är du kreativ och gillar sälj? Marknadsförare behövs inom alla branscher. David pluggar till sportmarknadsförare och jobbar just nu med hockey-VM.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-12

Naturälskare – här hittar du karriären

Betyder sommaren att du klättrar i träd, planterar buskar och ständigt har jord under naglarna? Det finns perfekta utbildningar för dig. Och arbetsmarknaden ser ljus ut. Gillar du att jobba med växter och jord kan du få jobba både högt och lågt – bokstavligt talat. Utbilda dig till trädgårdsmästare och gräv gropar, bli arborist och klättra i träd eller jobba med helheten som landskapsarkitekt.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön