Visa allastudier.se som: Mobil

Intensivkurs: Fixa körkortet på två veckor

Emil Hannar, 19, har precis fått sitt körkort när vi pratar med honom. För honom passade intensivkursen i Dalarna perfekt. På två veckor fixade han körkortet.

Sökfunktion:

Hitta din körkortsutbildning

– För mig passade det perfekt, jag hade problem med mitt ben efter en fotbollsskada och kunde inte övningsköra tidigare. Eftersom jag inte kunde vara borta från mitt jobb någon längre tid, så ville jag fixa det snabbt, berättar Emil.

Smedjebackens Nya Trafikskola är en av de trafikskolor som erbjuder tvåveckors intensivkurser för alla, oavsett om du har kört tidigare eller aldrig suttit bakom ratten. Under de två kursveckorna tar man så många körlektioner man behöver, och får teoriprov och uppkörning uppbokat genom körskolan.

Under kurstiden bodde Emil i lägenhet ovanpå körskolan, något som ingår i kursavgiften. Blir det då dyrare att gå en intensivkurs i jämförelse med en vanlig kurs?

– Jag har pratat med kompisar som har gått på vanligt sätt och det skiljer inte särskilt mycket i pris, säger Emil.

Nazila Nyqvist, trafikskolechef på Smedjebackens Nya Trafikskola menar att det tvärtom är billigare med intensivkurs.

– En intensivkurs är för den som har bråttom och vill komma undan så billigt som möjligt. Det blir effektivare, man hinner inte glömma mellan gångerna man kör. Hemma är det så mycket som kommer emellan och det tar kanske lång tid mellan körlektionerna, säger Nazila.

Läs mer:

Så kan du köra klimatsmart

Så väljer du rätt körskola

Så klarar du teoriprovet

Det ska vara en skoter i storstan i år

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-17

Så kan du köra klimatsmart

Genom att köra sparsamt kan du spara både på miljön och få över lite i plånboken. Nu satsar företagen på att utbilda sina förare till ett mer klimatsmart körsätt. Sparsam körning är något som många företag satsar på i dag – i allt från tunga lastbilar till taxibilar.–Vi brukar säga att en privatperson sparar drygt 1 500 kronor om året.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Så klarar du teoriprovet

Fokus, rätt mat och en god natts sömn. Att ladda inför teoriprovet är lika viktigt som inför en idrottstävling, tipsar trafikskolorna. Majoriteten av alla som skrev Trafikverkets teoriprov förra året blev godkända. En av dem var Berna Inceoglu, 30, i Göteborg. Hon var inte speciellt motiverad att ta körkort, en typisk citytjej med bekvämt nära till buss och spårvagn – men förra året insåg hon ända ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-17

Så väljer du rätt körskola

Hur bedömer man om en körskola är bra eller dålig? Behöver man överhuvudtaget oroa sig för att råka ut för en dålig och oseriös körskola? AllaStudier kollar upp. Hitta din körkortsutbildning Enligt Berit Johansson, förbundsordförande på Sveriges Trafikskolors Riksförbund, STR, så finns det vissa generella saker som är viktiga att fundera över innan man börjar att leta körskola.
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön