12 okt 2021

Intensivkurs: Fixa körkortet på två veckor

Emil Hannar, 19, har precis fått sitt körkort när vi pratar med honom. För honom passade intensivkursen i Dalarna perfekt. På två veckor fixade han körkortet.

Sökfunktion:

Hitta din körkortsutbildning

– För mig passade det perfekt, jag hade problem med mitt ben efter en fotbollsskada och kunde inte övningsköra tidigare. Eftersom jag inte kunde vara borta från mitt jobb någon längre tid, så ville jag fixa det snabbt, berättar Emil.

Smedjebackens Nya Trafikskola är en av de trafikskolor som erbjuder tvåveckors intensivkurser för alla, oavsett om du har kört tidigare eller aldrig suttit bakom ratten. Under de två kursveckorna tar man så många körlektioner man behöver, och får teoriprov och uppkörning uppbokat genom körskolan.

Under kurstiden bodde Emil i lägenhet ovanpå körskolan, något som ingår i kursavgiften. Blir det då dyrare att gå en intensivkurs i jämförelse med en vanlig kurs?

– Jag har pratat med kompisar som har gått på vanligt sätt och det skiljer inte särskilt mycket i pris, säger Emil.

Nazila Nyqvist, trafikskolechef på Smedjebackens Nya Trafikskola menar att det tvärtom är billigare med intensivkurs.

– En intensivkurs är för den som har bråttom och vill komma undan så billigt som möjligt. Det blir effektivare, man hinner inte glömma mellan gångerna man kör. Hemma är det så mycket som kommer emellan och det tar kanske lång tid mellan körlektionerna, säger Nazila.

Läs mer:

Så klarar du teoriprovet

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Tipsen för att bli en bättre handledare

Att utbilda i körning kräver sin egen utbildning. Och det gäller att göra saker och ting rätt. Metro har letat upp några värdefulla tips till nya handledare. Planerar du att handleda i övningskörning snart? Då finns det en rad saker att tänka på innan. Förutom att du ska ha ansökt om tillstånd hos Transportstyrel- sen ska du även ha genomgått en introduktionsutbildning för att la ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Vi kör väldigt bra – enligt oss själva

64 procent av svenskarna anser sig vara mycket bra eller bra på att köra bil. De allra flesta är män. Bara tre procent tycker att deras kunskaper bakom ratten är sämre än medel. Inte helt oväntat är det männen som anser sig bäst på att köra bil. 25 procent av de tillfrågade männen anser sig köra mycket bra och 49 procent bra, enligt en undersökning där 5166 bilister bedömt sin körförmåga.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-18

Det ska vara en skoter i år

När Am- körkortet för klass 1- mopeder infördes oktober 2009 sjönk antalet mopedister i landet – men nu syns en uppåtgående trend.

Läs mer