Visa allastudier.se som: Mobil

Juridikstudent stämmer Oxford

Stämmer lärosätet på en miljon. Universitetet ”misslyckades förbereda henne för tentor och förstörde juridisk karriär”.

28-åriga Maria Abramova stämmer universitetet i Oxford på 100 000 pund, motsvarande en miljon kronor, eftersom hon tycker att hon inte fick tillräckligt mycket hjälp inför sina första tentor i maj 2005, skriver Daily Mail.

– Jag bestämde mig nyligen för att inte ta den omtentan. Det är för att jag tycker att det är psykiskt svårt att ta juridiktentor efter mina erfarenheter, sade Maria till rätten.

Enligt åtalet har lärarna inte ha gett henne tillräckligt mycket undervisning i tentamenstekniker. Lärosätet bestrider alla anklagelser. Försvarsadvokaterna menar att stämningen saknar grund och att Maria fått all möjlig hjälp genom hela kursen, skriver Daily Mail.

Tips: Utbildningar inom juridik

Juristprogrammet

Paralegal

Ekonomiprogrammet inriktning juridik på gymnasiet

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Hon tar svenska högskolepoäng – från beachen

Sofie Molander, 24 år, tog tjänstledigt från sitt jobb som kundrådgivare på bankkontor för att åka till Thailand ett halvår och läsa på distans. Nu pluggar hon engelska på Mittuniversitetet men befinner sig på paradisön Koh Lanta i Thailand. Sökfunktion: Hitta din distansutbildning Vad pluggar du?– 30 p engelska distans på Mittuniversitetet. Jag har inlämning varje vecka och på en av fyra de ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Italien

Italien lockar med ett brett utbud av utbildning, ett rikt kulturliv och fantastisk mat. Här finns både sol och bad och pulserande storstadsliv. I Italien finns 89 universitet som är uppdelade enligt följande: Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Italien Study in Italy har en sökmotor där du kan söka bland alla högskoleprogram i Italien.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Stora studentkravaller i Chile

Polis har fått sätta in tårgas mot demonstranter i Chile som kräver att utbildningssystemet reformeras. Protesterna mot president Sebastián Piñero är de största sedan landet blev demokratiskt 1990. För femte gången på två månader samlades tiotusentals människor – de flesta studenter – för att visa sitt missnöje med landets politik.Den till största del fredliga demonstrationen i huvudstaden Santiag ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön