Visa allastudier.se som: Mobil

Juridikstudent stämmer Oxford

Stämmer lärosätet på en miljon. Universitetet ”misslyckades förbereda henne för tentor och förstörde juridisk karriär”.

28-åriga Maria Abramova stämmer universitetet i Oxford på 100 000 pund, motsvarande en miljon kronor, eftersom hon tycker att hon inte fick tillräckligt mycket hjälp inför sina första tentor i maj 2005, skriver Daily Mail.

– Jag bestämde mig nyligen för att inte ta den omtentan. Det är för att jag tycker att det är psykiskt svårt att ta juridiktentor efter mina erfarenheter, sade Maria till rätten.

Enligt åtalet har lärarna inte ha gett henne tillräckligt mycket undervisning i tentamenstekniker. Lärosätet bestrider alla anklagelser. Försvarsadvokaterna menar att stämningen saknar grund och att Maria fått all möjlig hjälp genom hela kursen, skriver Daily Mail.

Tips: Utbildningar inom juridik

Juristprogrammet

Paralegal

Ekonomiprogrammet inriktning juridik på gymnasiet

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Studenter hittade död lärare i vattnet

När studenterna från universitetet i Cambridge var ute på rodd gjorde de ett makabert fynd i vattnet: En avliden lektor. Det var under söndagen som en grupp studenter från universitetet i Cambridge gjorde en makaber upptäckt när de var ute och rodde på River Cam. I vattnet låg en människokropp, rapporterar The Tab. – Vi hade stannat för att göra en övning när vi såg kroppen flyta precis bredvid s ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Stora studentkravaller i Chile

Polis har fått sätta in tårgas mot demonstranter i Chile som kräver att utbildningssystemet reformeras. Protesterna mot president Sebastián Piñero är de största sedan landet blev demokratiskt 1990. För femte gången på två månader samlades tiotusentals människor – de flesta studenter – för att visa sitt missnöje med landets politik.Den till största del fredliga demonstrationen i huvudstaden Santiag ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-27

Lista: Världens 25 bästa universitet 2022

Times Higher Education rankar varje år över 1000 universitet för att komma fram till vilket som är världens bästa universitet. Topplistan för år 2022 hittar du här! 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön