Visa allastudier.se som: Mobil

Kom igång efter jullovet

Julgodis och kompishäng? Jullov är toppen, men att komma igång igen är lite svårare. Här är våra 5 bästa tips på hur du kickar igång vårterminen med ett leende!

Hoppa över måndagsångesten
För många är just måndagar förknippade med ångest inför studiestart. Sista helgen är slut och verkligheten väntar. Skippa den! Även om du har din första föreläsning på en måndag kan du börja plugga på onsdagen innan. Din första vecka kommer bara vara tre dagar och du kommer att ha ett försprång när den första föreläsningsmåndagen är här.

Strukturera
Ingenting blir bättre av att allt är kaos. Ta ledigheten i akt och lägg en struktur inför våren. Hur många timmar ska du plugga per dag? Vilka helger ska du åka hem och hälsa på familjen? Lägg en plan, så blir allting lite lättare. Hur omfattande plan som behövs vet bara du.

Gör första dagen till något kul
Fick du nya kläder i julklapp som ingen har sett än? Sätt på dig dem! Har du ett recept på en riktigt, riktigt god middag? Toppen, ta med dig resterna till lunch! Var det längesen du träffade dina klasskompisar? Börja dagen med en frukost ihop! Genom att planera in något riktigt roligt första dagen tillbaka blir steget dit lite lättare.

Sätt mål för dig själv
Ny termin – nya möjligheter – nya mål! Oavsett om dina mål är att få minst VG på varje tenta, eller ha en praktikplats klar inför nästa läsår är det hög tid att sätta dem nu. Om du ger dig själv något konkret och belönande att kämpa för under våren är det roligare att kicka igång terminen.

Gå och lägg dig i tid
Kanske den tråkigaste (och svåraste av någon anledning) punkten, men väldigt viktig. Om du har fått styra helt fritt över din tid under ett par veckor är det lätt att dygnsrytmen har hamnat lite ur balans. Försök att gå och lägga dig i tid, eller faktiskt tidigare än du brukar, dina första dagar tillbaka. Då kommer mornarna inte att kännas lika motiga.

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Här får du jobb direkt efter plugget

Tycker du om att arbeta med människor och omsorg så är vården en bransch med lysande jobbutsikter! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Gå en kurs på Harvard från soffan

Drömmer du om att studera på toppuniversitet i USA, Japan eller Sydafrika? Det är fullt möjligt att piffa upp CV:t med kurser från hela världen, samtidigt som du är bland höstlöven på hemmaplan. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-25

Saco Studentmässa

Onsdagen den 26 november öppnar Saco Studentmässa portarna för alla de Stockholmselever som ska välja utbildning efter gymnasiet. Nytt för i år är att studenterna kan speeddejta representanter från olika utbildningar, för att se om det klickar. 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön