Visa allastudier.se som: Mobil

Lär dig att må bra i sommar

Skriv ditt liv, mindfulness, clownteknik eller skogsröjning för kvinnor. Sommarkursutbudet på folkhögskolor är varierat och fantasifullt. Ett tema som kommer igen i många kurser är välbefinnande, avslappning och att hitta sig själv.

Det finns 748 sommarkurser på folkhögskolor runt om i landet i sommar. De vänder sig till alla, kan sökas i stort sett fram till kursstart och är ofta högst en vecka långa. Många av kurserna fokuserar på vårt inre, själsligt välbefinnande och hur man hittar avslappning i en stressig tillvaro.

Billströmska folkhögskolan i Västra Götaland är en av de folkhögskolor som i sommar kommer jobba för att folk ska må lite bättre. "Må bra till häst" är en 3-dagarskurs i juli som vänder sig till alla som behöver hjälp med att hitta en väg till välbefinnande.

– Det här är inte en vanlig ridkurs. Man behöver inte ha någon ridvana, utan det handlar om att sitta på hästen när någon leder och hitta muskler och nya muskelgrupper, berättar Eva Green-Fredriksson, en av de kursansvariga.

Förutom gedigen hästerfarenhet är en av kursledarna utbildad kock. Tanken med kursen är nämligen att man ska ta ett helhetgrepp och få deltagarna att äta bra, sova bra och hitta en väg till bra avslappning. Kursen kommer ges utomhus och ska förhoppningsvis ge god social samvaro.

– På kvällarna, efter ridpass och avslappning, lagar vi god mat tillsammans och åker kanske och tar ett kvällsdopp, säger Eva.

Andra utbildningar som får dig att må bra
  • Personlig utveckling – bli den du ärHumaNova.
    HumaNovas ettåriga grundutbildning i psykosyntes är en utbildning för både intellekt, själ och hjärta. Det är en fristående deltidsutbildning för dig som söker meningsfullhet i din tillvaro och som längtar efter personlig utveckling som människa och i din yrkesroll.
  • Bli din egen bästa tränare/coachMunka Folkhögskola.
    För dig som vill fördjupa och utveckla såväl teoretiska som praktiska kunskaper i fysisk aktivitet och träningslära. Få inspiration och verktyg för att på egen hand utveckla den personliga träningen
  • Yogalärare, Axelsons Gymnastiska Institut.
    I rollen som yogalärare ska du kunna guida människor genom fysiska övningar, energi- och andningsövningar på ett säkert sätt. Med utgångspunkt i Mindfulness blir eventuella motstånd möjligheter till självinsikt i stället för hinder. Målet är kroppsuppmärksamhet, närvaro och att frigöra blockeringar.
Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 29 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Hitta din utbildningstyp

Universitet, Yrkeshögskola eller Komvux? Vilken typ av utbildningstyp passar dig allra bäst? Läs mer om de olika utbildningstyperna och hur populära de är!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-25

Kunskap & kamp: Framtidsmässan

Många ekonomyrken försvinner när arbetsuppgifterna nu datoriseras i snabb takt. Det är viktigt att känna till för de som ska välja utbildning efter gymnasiet. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Folkhögskola

På folkhögskola pluggar man lite mer på sina egna villkor.

Läs mer