Lär dig utveckla en app
18 okt 2021

Lär dig utveckla egna applikationer

Designskolan Hyper Island har startat en ny utbildning för utveckling av applikationer till mobiltelefoner. Den nya marknaden har fantastiska affärsmöjligheter.

–  Det kommer att vara helt avgörande för branschen att det utbildas nya förmågor som besitter kunskaper om hur man utvecklar mobila applikationer, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island.

För att möta ett växande behov av applikationsutvecklare valde Hyper Island att i höst starta utbildningen Application Designer and Developer for Mobile Devices.

– Vi vill med våra utbildningar och studenter fortsätta att driva Sverige som tekniknation framåt, säger Charlotte Sundåker i ett pressmeddelande.

Hur ser utbildningen ut, rent praktiskt?

– Den kommer att ha samma koncept som alla våra utbildningar. Vi arbetar i så kallade moduler på ett antal veckor. Under dessa veckor jobbar studenterna med cases på uppdrag av företag såsom till exempel Ikea, Natur & Kultur och SJ. På Hyper Island har vi inga lärare eller läroböcker, i stället tar vi in specialister och föreläsare från branschen. Utbildningen är på 1,5 år och avslutas med 16 veckors praktik, säger Charlotte Sundåker.

Kommer ni att ha några samarbeten med mobilbranschen under utbildningen?

– Ja. Hyper Island kommer att samarbeta med både lokalt förankrade mobilexperter och internationella föreläsare.

Applikationer till Iphone och Android har på kort tid skapat en helt ny marknad med fantastiska affärsmöjligheter. En riktigt bra app-idé kan göra upphovsmannen till en förmögen stjärna.

Utbildningar inom teknik

Teknik

UX-design

Programmering

Metroteknik

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Musik & Event – bli hjärnan bakom artisten

Jobba bakom kulisserna på Melodifestivalen, Idol eller en stor musikfestival? Robert Skowronski är artisten som genom utbildningen i dag jobbar bakom några av Sveriges största stjärnor. Med evenemang som Idol och Melodifestivalen har många fått upp ögonen för de jobb som finns bakom artisterna på scenen. Jobb som musikproducent, manager, artistutvecklare och turné- och konsertarrangör är exempel p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-10-30

Tävlingen som fick Isabella att plugga vidare

Isabella Gustafsson sökte till en utbildning för att tävla om en vespa i AllaStudier.se:s tävling. Nu har hon vunnit – och hittat en ny karriär. Från barnskötare till förpackningsdesigner. Och en skinande, ny vespa rikare. Vardagslivet har förändrats drastiskt på bara några veckor för Isabella Gustafsson, 25. Hon är en av sex vinnare av en VespaS50 i webbplatsen AllaStudier.se:s tävling som gick u ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-18

Test: Vad ska du jobba med?

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer