Visa allastudier.se som: Mobil

Lättare för utländska studenter

Utländska gäststudenter kan nu söka uppehållstillstånd i Sverige på webben. Ambassaden i Kina är en möjlighet.

Migrationsverket har börjat låta utländska gäststudenter söka uppehållstillstånd samt betala avgiften via verkets internetsajt. Tillstånden kan sedan hämtas på svensk ambassad eller konsulat.

I första steget gäller det studenter från länder utan visumtvång till Sverige samt studenter eller besökare som söker via Sveriges ambassad i Kina.

Syftet är bättre service, snabbhet samt mindre byråkrati. Möjligheten ska senare även införas för andra länder.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Psykologi och juridik kan förbjudas

Flera ämnen kan försvinna. Ett av skälen är att "många humanistiska tankeskolor baseras på materialism". Humanistiska ämnen på Irans universitet kommer att ses över och om de bedöms som "för västerländska" – förbjudas. Det meddelade Abolfazl Hassani, representant för utbildningsdepartementet på söndagen. Exempel som nämndes var juridik, kvinnostudier, filosofi, psykologi och statsvetenskap.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-08-26

Erasmus – mer än akademiska poäng

Erasmus är utbytesprogrammet som gör det möjligt för europeiska högskolestudenter att plugga i andra europeiska länder. Akademiska poäng i all ära, men för många är kanske den största behållningen alla intressanta människor man träffar.  En EU-parlamentariker har räknat ut att det finns en miljon ”Erasmusbebisar” ute i Europa. Det europeiska utbytesprogrammet ”Erasmus” har funnits i 25 år och möj ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Därför blir unga allt mer internationella

Har du pluggat språk i Europa? Vill du jobba i New York eller Tokyo? Dagens unga generation har flest internationella kontakter av alla - någonsin. De pratar engelska från barnsben, är ofta vana utlandsresenärer och har klasskamrater från hela världen. Barn och ungdomar som växer upp i dagens svenska samhälle blir kanske den hittills mest internationella generationen.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön