Visa allastudier.se som: Mobil

Lätt att få jobb efter utländsk läkarutbildning

Oskar Kulander valde att plugga till läkare i Polen när gymnasiebetygen inte räckte för att komma in i Sverige. Nu är han hemma igen efter avslutad läkarutbildning. Han tycker att det har varit relativt lätt att få jobb i Sverige.

– Jag jobbar nu som underläkare på Oskarshamns sjukhus, det är min hemort. Efter det tänker jag söka AT och jag tror inte det kommer bli något problem att få det. De flesta jag känner till som har pluggat med mig i Polen har fått AT utan några problem, säger Oskar.

Linn Lindqvist på läkarförbundet menar att eftersom vi har läkarbrist i Sverige är det relativt enkelt att få jobb som läkare i Sverige, framförallt om man har en europeisk utbildning. Det finns nämligen ett EU-direktiv som säger att har man läkarutbildning från ett EU-land har man rätt att jobba som läkare överallt inom EU.

– Svenskar med utländsk läkarutbildning har ju så klart en klar fördel gentemot andra sökanden med utländsk läkarutbildning eftersom de kan svenska. Vi får heller inga signaler på att det skulle finnas några problem att få AT i Sverige för att du har en utländsk utbildning, säger Linn.

Vill du veta mer om läkarstudier utomlands?

Läkarutbildningar

Hitta din läkarutbildning

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Hon tar svenska högskolepoäng – från beachen

Sofie Molander, 24 år, tog tjänstledigt från sitt jobb som kundrådgivare på bankkontor för att åka till Thailand ett halvår och läsa på distans. Nu pluggar hon engelska på Mittuniversitetet men befinner sig på paradisön Koh Lanta i Thailand. Sökfunktion: Hitta din distansutbildning Vad pluggar du?– 30 p engelska distans på Mittuniversitetet. Jag har inlämning varje vecka och på en av fyra de ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Studera i Singapore

Med hög utbildningskvalitet, en spännande mix av nationaliteter, och ett blomstrande affärsliv lockar Singapore många svenska studenter. Singapore är mest känt som en extremt ren stad på grund av stränga lagregler och som en snabbt växande ekonomisk världsmetropol. Som student är Singapore ett mycket bra val av studiedestination. Enligt det internationella företaget QS rankas Singapore som världen ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Ge ditt CV tyngd i utlandet

Utlandsstudier gör dig attraktiv på en internationell arbetsmarknad och kan bli spetsen på ditt CV. Rekryteraren: ”Det visar på en drivkraft”

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön