Visa allastudier.se som: Mobil

Lista: 5 sköna stranduniversitet

Waikiki Beach HonoluluStock ExchangeStock ExchangeBaliStock ExchangeSanta Monica BeachStock ExchangeGotlandStock Exchange

Det är bara att erkänna. Man pluggar bättre när man trivs i miljön, och vilken miljö är bättre än strand och bad?  Här tipsar vi om fem sköna strandhäng där universitetet ligger runt knuten.

1. Hawai''i Pacific University, Honolulu, USA

Solklar på listan eftersom universitet ligger i Honolulu på  amerikanernas semesterparadis Hawaii. Har varit ett populärt svenskuniversitet i decennier kanske för att kombinationen stad och strand alltid funkar.

2. James Cook University, Cairns/Townsville, Australien

Regnskog möter korallrev, mer exotisk studiedestination får man leta efter. Utöver sköna sandstränder är det här det ultimata stället att plugga marinbiologi på eftersom Stora barriärrevet ligger utanför dörren.

3. Udayana University, Bali, Indonesien

Bali är ett mecka för sol, surf och exotisk kultur. Ett bra alternativ om du vill plugga på ett skönt ställe en termin.

4. Santa Monica College, Kalifornien, USA

Skolan vid havet i Santa Monica, som är en del av Los Angeles. Populärt av just den anledningen.

5. Högskolan på Gotland, Visby Sverige

Glöm inte de svenska pärlorna! Gotland har minst lika fina stränder som de andra på listan, och har ett ess i skjortärmen - det är gratis att studera här.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-20

Studiedestination: Tokyo

Japan och Tokyo är en studiedestination dit fler och fler väljer att åka. Häftigt och annorlunda tycker Björn som är där just nu. Björn valde att plugga japanska i Tokyo eftersom det verkade vara en häftig stad att studera i. Och det visade sig stämma. –  Det är alltid något på gång och staden sover aldrig. Den är full av trevliga människor. Kulturen är häftig och väldigt annorlunda än i Sver ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Italien

Italien lockar med ett brett utbud av utbildning, ett rikt kulturliv och fantastisk mat. Här finns både sol och bad och pulserande storstadsliv. I Italien finns 89 universitet som är uppdelade enligt följande: Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Italien Study in Italy har en sökmotor där du kan söka bland alla högskoleprogram i Italien.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Språkkurser utomlands

Att studera språk i landet det talas är bra mycket mer effektivt än att rabbla glosor i ett svenskt klassrum. Lär dig ett språk snabbt, träffa människor från hela världen och få massor av upplevelser genom att gå en språkkurs utomlands. En språkkurs utomlands är öppen för alla, oavsett vilka förkunskaper i språket man har. Du kan alltså vara helt nybörjare.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön