Visa allastudier.se som: Mobil

Lista: 5 sköna stranduniversitet

Waikiki Beach HonoluluStock ExchangeStock ExchangeBaliStock ExchangeSanta Monica BeachStock ExchangeGotlandStock Exchange

Det är bara att erkänna. Man pluggar bättre när man trivs i miljön, och vilken miljö är bättre än strand och bad?  Här tipsar vi om fem sköna strandhäng där universitetet ligger runt knuten.

1. Hawai''i Pacific University, Honolulu, USA

Solklar på listan eftersom universitet ligger i Honolulu på  amerikanernas semesterparadis Hawaii. Har varit ett populärt svenskuniversitet i decennier kanske för att kombinationen stad och strand alltid funkar.

2. James Cook University, Cairns/Townsville, Australien

Regnskog möter korallrev, mer exotisk studiedestination får man leta efter. Utöver sköna sandstränder är det här det ultimata stället att plugga marinbiologi på eftersom Stora barriärrevet ligger utanför dörren.

3. Udayana University, Bali, Indonesien

Bali är ett mecka för sol, surf och exotisk kultur. Ett bra alternativ om du vill plugga på ett skönt ställe en termin.

4. Santa Monica College, Kalifornien, USA

Skolan vid havet i Santa Monica, som är en del av Los Angeles. Populärt av just den anledningen.

5. Högskolan på Gotland, Visby Sverige

Glöm inte de svenska pärlorna! Gotland har minst lika fina stränder som de andra på listan, och har ett ess i skjortärmen - det är gratis att studera här.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Utlandsstudenter gynnar bomarknad

Asiater som pluggar utomlands är många och välbeställda och därför riktigt bra för bomarknaden. De miljoner unga asiater som reser till västländer för att studera har gett upphov till en global studentbostadsmarknad som är värd omkring 200 miljarder dollar, drygt 1 300 miljarder kronor. Över hälften av världens 165 miljoner studenter som utbildar sig utomlands kommer från Asien, främst Kina, ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Sök nu till Storbritannien

Högt ansedda universitet, och relativt låga studieavgifter gör Storbritannien till svenskars mest populära studiedestination. Sök innan 15 januari. Så gör du.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Studiemedlet sänks till utlandet

En stark krona och den globala finanskrisen som bromsar inflationen leder till att CSN nu minskar studiemedlet för studier i många länder. 1 juli sänker CSN studiemedlet för 44 länder, höjer det för 17 och låter det ligga kvar på samma nivå i 68 länder. I de mest populära länderna USA, Storbritannien, Danmark, Spanien sänks lånebeloppen med mellan 50 och 100 kronor i veckan.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön