Visa allastudier.se som: Mobil

Mässan som tar dig framåt

Över 120 utställare finns på plats när mässan Kunskap & Framtid öppnar på Svenska Mässan på torsdag, för alla som är sugna på att utbilda sig. Nytt för i år är ett kreativt torg där man kan få bättre inblick i vad utbildningar inom konst, design, hantverk och mode kan leda till.

Ingenjörsutbildning i Luleå, läkarprogram i Ungern eller pilotutbildning i Norge?  Alla får sitt lystmäte när mässan Kunskap & Framtid öppnar i veckan.

Kom till mässan för att inspireras och ta del av ett brett utbud där allting är samlat på en plats. Mötet med representanter och elever från olika utbildningar ger en så mycket bättre bild av en utbildning än att söka på till exempel internet, säger Hanna Wedin, mässansvarig för Kunskap & Framtid.

Mässan är öppen torsdag till lördag och visar alla de möjligheter som finns till eftergymnasial utbildning samt kopplingen mellan utbildning och arbetsliv.

Ett nytt spännande inslag på mässan i år är ett kreativt torg där nio skolor som erbjuder utbildningar inom konst, design, hantverk och modevisar upp sig och vilka karriärmöjligheter som finns inom området.

Många fastnar i att konst är något man inte kan leva på. Vi vill istället fokusera på att en kreativ utbildning är en väg till karriär och att kreativa personer söks i framtiden, säger Sofia Höfvner Skogh, rektor på Tillskärarakademin i Göteborg.

På det kreativa torget kommer det finnas en scen där bland annat H&M kommer prata om vilken kreativ kompetens de söker, man får se hur en scenkostymör jobbar med historiska underkläder och konstnärer berättar hur de lever på sin konst.

Tips inför mässbesöket

Förbered dig
För att få ut så mycket som möjligt av mässbesöket är det viktigt att titta igenom utställarlistan, förbereda frågor och prioritera vilka utställare som är viktigast för dig att prata med.

Ta med någon att bolla med
Det är bra att ta med en kompis eller en förälder som känner dig väl och som också kan vara med och ställa frågor. Efter mässan är det bra att ha någon att diskutera den information du har fått under mässan.

Gå in gratis
Alla elever (upp till 25 år) kan få gratis biljetter från sina lärare eller studie- och yrkesvägledare. Se till att skaffa en biljett från dem så går du in gratis.

Mässan har öppet 14-16 november 10-16

Hitta utbildningen

Har du inte möjlighet att besöka mässan? Hitta alla utbildningar i AllaStudiers sökfunktion

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 11 nov 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2013-08-05

Undvik stressen inför terminsstart

Många av Sveriges studenter ligger ännu i hängmattan, men sommaren lider mot sitt slut och snart är det dags att logga på studiehjärnan igen.  Psykologen Kirsti Tellas tipsar om hur man fixar omställningen smidigt. – Vi är vanedjur som anpassar oss till situationen vi har just för tillfället. Vissa har varit lediga i två och en halv månad och då kan man lätt tappa tilliten till sig själv och tvivl ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Här finns extrajobben just nu

42 procent av alla studenter med studiemedel väljer att jobba vid sidan om sina studier, enligt en undersökning av CSN. Men var är studenter extra hett eftertraktade i höst? Vi tar tempen på arbetsmarknaden för studenter. – När hösten drar igång finns extra många jobb inom service, sälj och kundtjänst. Även kontorsjobb blir vanligare och på IT-sidan behövs mycket personal.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Bli journalist och programledare

Ebba von Sydow visste tidigt att hon ville jobba med media. Redan i grundskolan gjorde hon egna tidningar och sedan dess har det fortsatt. Det första uppdraget hade hon redan under gymnasietiden då hon sände studentradio på Chalmers i Göteborg. − Jag fulade mig in och hade ett eget program under tre år. Jag berättade självklart inte att jag fortfarande gick på gymnasiet, men det var faktiskt ingen ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön