Visa allastudier.se som: Mobil

"Måste kunna agera som affärsman"

Jag älskar att vara ute i naturen, och växte upp med en mamma som var ”Mulle-tant” och en hurtig norrman till pappa. Så det är kanske inte så konstigt att jag blev som jag blev, säger Ola Skinnarmo med ett leende.

Han är kvick i sina kommentarer och räds inte att använda en kaxig ton när han berättar om sina upplevelser.

Hitta utbildningar:

Utbildningar inom kommunikation
Utbildningar inom affärsutveckling

Att vara äventyrare innebär självklart en del risker, men jag är här för att leva livet, inte skrämma livet ur mig. Under en av turerna över Grönland trillade jag exempelvis ner i en glaciärspricka, men det gick bra. Några dagar senare trillade min polare ner i en annan glaciärspricka och då gick också repet av så han föll 27 meter. Självklart är man rädd ibland, men det hör till. Vi klarade oss båda.

Ola har fokuserat sina äventyrsresor till kalla platser och enligt honom finns det självklara skäl till den inställningen.

Det är bara gamla gubbar som lallar runt i öknar och tycker att det är coolt. I djungler finns amöbor och annan skit, det har aldrig lockat mig. Mitt nästa äventyr blir att segla Nordostpassagen, en dröm som jag har haft länge. Det är bara tre som har seglat den sträckan tidigare.

För att bli framgångsrik äventyrare krävs inte bara kreativitet och mod utan även lämplig utbildning och affärsmässighet.

– Man måste givetvis palla fysiskt på plats och inte minst mentalt, vilket kanske är ännu svårare för många. Men man måste även kunna agera som både affärsman och PR-kille för att få sponsring. Att segla Nordostpassagen kostar ungefär sju miljoner exempelvis.

Läs mer:

Så blir du äventyrare

Calle Magnusson / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 30 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Språket gav honom tre Nobelpris

Vill du ha ett spännande jobb och en internationell karriär? Peter har fått tre Nobelpris tack vare sina språkkunskaper. Här får du hans bästa tips.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-11

Antagning till högskola

Hur fungerar antagning till högskolan, vad krävs och vilka möjligheter har du att komma in? Här reder vi ut allmän och särskild behörighet, meritpoäng och olika urvalsgrupper. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-16

Här finns de bästa restplatserna

Allt fler söker sig till landets universitet och högskolor. Samtidigt blir studieplatserna färre. Här är höstens bästa restplatser.

Läs mer