Visa allastudier.se som: Mobil

"Måste kunna agera som affärsman"

Jag älskar att vara ute i naturen, och växte upp med en mamma som var ”Mulle-tant” och en hurtig norrman till pappa. Så det är kanske inte så konstigt att jag blev som jag blev, säger Ola Skinnarmo med ett leende.

Han är kvick i sina kommentarer och räds inte att använda en kaxig ton när han berättar om sina upplevelser.

Hitta utbildningar:

Utbildningar inom kommunikation
Utbildningar inom affärsutveckling

Att vara äventyrare innebär självklart en del risker, men jag är här för att leva livet, inte skrämma livet ur mig. Under en av turerna över Grönland trillade jag exempelvis ner i en glaciärspricka, men det gick bra. Några dagar senare trillade min polare ner i en annan glaciärspricka och då gick också repet av så han föll 27 meter. Självklart är man rädd ibland, men det hör till. Vi klarade oss båda.

Ola har fokuserat sina äventyrsresor till kalla platser och enligt honom finns det självklara skäl till den inställningen.

Det är bara gamla gubbar som lallar runt i öknar och tycker att det är coolt. I djungler finns amöbor och annan skit, det har aldrig lockat mig. Mitt nästa äventyr blir att segla Nordostpassagen, en dröm som jag har haft länge. Det är bara tre som har seglat den sträckan tidigare.

För att bli framgångsrik äventyrare krävs inte bara kreativitet och mod utan även lämplig utbildning och affärsmässighet.

– Man måste givetvis palla fysiskt på plats och inte minst mentalt, vilket kanske är ännu svårare för många. Men man måste även kunna agera som både affärsman och PR-kille för att få sponsring. Att segla Nordostpassagen kostar ungefär sju miljoner exempelvis.

Läs mer:

Så blir du äventyrare

Calle Magnusson / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 30 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-05

Här finns jobben 2018

Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie är tre yrken där konkurrensen om jobben bedöms liten om fem år. Här är en färsk lista över yrkena där det finns jobb om fem år. Sökfunktion: Hitta din utbildning Gymnasielärare inom yrkesämnen, arbetsterapeut och receptarie – det är tre yrken där det bedöms vara liten konkurrens om jobben om fem år.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Dansare – med kroppen som verktyg

Älskar du musik? En dansare förmedlar känslor och berättelser med kroppen. Nathalie är premiärdansös på Kungliga baletten. Tips: Så lyckas du som dansare. Hitta din dansutbildning En tuff arbetsmarknad väntar landets danselever efter att de tagit examen, rapporterar Dagens Nyheter. Efter tre års utbildning på folkhögskolan Balettakademin i Stockholm kan bara en tredjedel räkna med jobb som dansare ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Skaffa kunskap och gör världen bättre

Plugga utbildningarna som hjälper människor och miljö. AllaStudier hjälper dig hitta utbildningar och länkar. Läs också om Rebecca och Sofia som kämpar för kvinnors rättigheter. Kämpa för mänskliga rättigheter i FN, jobba som volontär under gymnasietiden, utveckla miljövänliga energikällor eller ordna poliovaccinering åt barn. Det finns många sätt att göra världen till en drägligare plats att leva ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön