Visa allastudier.se som: Mobil

Mitt-i-karriärister ratar chefsjobb

Varannan person som befinner sig mitt i karriären är intresserad av att byta jobb. Men chefsskap prioriteras lågt.

Folkuniversitetets undersökning som gjorts i samarbete med YouGov visar att det mitt-i-karriäristerna söker i yrkeslivet är nya kunskaper, personlig utveckling, högre lön och bättre balans mellan jobb och fritid. Hela 58 procent funderar på att byta jobb.

Under semestern har vi tid att fundera på om vi vill förändra något på jobbet.
Vi har varit nyfikna på att ta reda hur tankarna går hos dem som befinner sig mitt i karriären, säger Mona Lanneskog, marknadschef på Folkuniversitetet i Stockholm.

Trots att det är så många som har en önskan att byta jobb, är det få som gör något åt det. Endast 14 procent uppger att de aktivt söker nytt jobb och den  vanligaste anledningen att inte fler söker sig vidare är att de inte vet vad de vill jobba med (31procent).

Det som gäller för mitt-i-karriäristerna är att lära sig nya saker (50%) och fortsätta sin personliga utveckling (49%). En dryg tredjedel upplever att det är svårt att känna inspiration på jobbet (35%) och nästan lika många ser den rådande teknikutvecklingen som en utmaning (31%). Att många (66%) av de tillfrågade är intresserade av att gå en utbildning eller läsa en kurs är därför föga förvånande. Områdena som lockar är främst teknik (22%), tätt följt av personlig utveckling (19%).

Just IT-relaterade kurser är väldigt populära. Att hålla sig uppdaterad samt lära sig nya program är ett sätt att bredda sin kompetens. När det gäller personlig utveckling erbjuder vi bland annat kurser i personlig effektivitet och kreativitet & idéutveckling, säger Mona Lanneskog.

Hitta kursen som tar dig framåt

Är du mitt i karriären och vill hitta kurser som som gör att du utvecklas på jobbet eller i karriären? Sök i AllaStudiers kurssök för yrkesverksamma.

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 02 okt 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-05-11

Hitta starta eget-kursen

Många är intresserade att starta eget på deltid, visar undersökning. Korta kurser som hjälper i företagandet är därför efterfrågade. Vi hjälper dig hitta kursen. Folkuniversitets mitt-i-karriären-barometer visar att över hälften av alla yrkesverksamma svenskar vill byta jobb och ungefär en tiondel är intresserade av att starta eget på deltid. – Det var tydligt i vår undersökning att många vill sta ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-19

Fler vill plugga och jobba heltid

Vill du ta en kurs men samtidigt fortsätta att jobba? Då är du inte ensam. Fler efterfrågar utbildningar med undervisning på tider som gör att man kan behålla sitt heltidsjobb. Hitta din kurs vid sidan av jobbet: Sök bland yrkesutbildningar Sök bland fristående kurser Allt fler vill vidareutveckla sin kompetens, men samtidigt fortsätta jobba heltid.  – Vi märker ett tryck från yrkesverksamma ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Jobben som är svårast att rekrytera till

36 procent av arbetsgivarna har svårt att rekrytera personal med rätt kompetens. Här är jobben som är svårast att hitta rätt arbetskraft till. En undersökning som arbetslivspanelen ManpowerGroup genomför varje år visar att svenska företag får det allt svårare att hitta rätt personal. 2011 uppgav 17 procent av tillfrågade arbetsgivare att de hade problem med att rekrytera personal med rätt kompeten ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön