Visa allastudier.se som: Mobil

Nu får hipstern lära sig att bli... hipster!

Surdegen utvecklas inte som den ska och den hemgjorda korven blev inte bra – men nu finns det hjälp för storstadens misslyckade hipsters. I höst startar Medborgarskolan en kurs för dem.


– Tanken är väl att man ska kunna utveckla sig till en ännu mer fullfjädrad hipster. Problemet är att hipsters ser sig som så originella att ingen vill erkänna att man faktiskt tillhör en grupp, säger Eva Levin, verksamhetsansvarig för Medborgarskolan i Stockholm.

En kurs för personer som inte vill erkänna sin existens – det låter som ett problem?

– Ja, men man kan nominera en hipster som får gå kursen gratis. Eller också kan man ge bort den i present till en lämplig person.

Kursen är indelad i fyra moment som även passar icke-hipsters: korvstoppning, permakultur, songwriter-workshop och måleri.

– Det finns många människor som är intresserade av att göra sin egen korv. Hipsters som vill fortsätta att vara unika kan smyga med lite i skymundan, säger Eva Levin.

Enligt trendanalytikerna Göran Adlén är hipsterkulturen på väg att dö ut – den blev helt enkelt för trendig.

– Allting blir mainstream väldig fort. Och det är ju ingen idé att vara hipster om alla i en stadsdel är det. Nu måste man vara ännu mer unik på det ena eller andra sättet.

Hitta andra spännande fritidskurser

Sök fritidskurser i AllaStudiers sökfunktion

Leif Oldenburg
Senast uppdaterad: 28 aug 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-12

Nu vill vi ta barnen med på kurs

Glöm föräldraledighet med lata dagar i hemmets lugna vrå. Dagens föräldrar vill utvecklas och lära sig nya saker – gärna tillsammans med sina barn. – Vi ser ett starkt ökat intresse för kurser för föräldralediga. Många vill inte bara gå hemma utan tar upp ett gammalt intresse under föräldraledigheten, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Så kan kurserna hjälpa dig till jobb

Genvägen till jobb kan gå genom ett studieförbund. Kattis Nilsson fick jobb som dekoratör på Indiska efter en utbildning på Medborgarskolan. Nej, du behöver inte gå universitet eller högskola för att få en utbildning som leder till jobb. Kattis Nilsson, 32, gick Medborgarskolans kurs dekor och reklam – och fick jobb efter två månader. – Jag var väldigt målinriktad på att få jobb inom yrket även om ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-08-15

Mindful eating – bli medveten i ditt ätande

Vet du varför du väljer att äta? En kurs i Mindful eating tränar dig i att bli medveten om vad, hur och framförallt varför du äter och riktar sig till dig som vill ta kontroll över ditt ätande. Vi tittar närmare på den enda lärarledda kursen som finns i Sverige. Elin Borg driver den enda kursen med fysiska träffar som finns i Sverige i mindful eating.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön