Visa allastudier.se som: Mobil

Nu vill vi ta barnen med på kurs

Glöm föräldraledighet med lata dagar i hemmets lugna vrå. Dagens föräldrar vill utvecklas och lära sig nya saker – gärna tillsammans med sina barn.

– Vi ser ett starkt ökat intresse för kurser för föräldralediga. Många vill inte bara gå hemma utan tar upp ett gammalt intresse under föräldraledigheten, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet.

Folkuniversitetets kursutbud för föräldralediga har utökats kraftigt de senaste åren på grund av att efterfrågan ökat betydligt. 2008 fanns inga kurser för föräldralediga, idag finns ett flertal ämnen bland annat foto, skrivande, språk och klädsömnad.

Det nya är också att gå kurser där barnet kan vara med. 

– Vår kurs "Foto för föräldralediga" är jättepopulär, där tar man med sitt barn och fotograferar det, samtidigt som man lär sig fotograferandets grunder. Eftersom tid är en bristvara tror jag att man gärna kombinerar att umgås med sina barn med att utveckla sitt intresse, säger Anna Svensson.

En annan stark trend på studieförbunden är att intresset för det gamla hantverket ökar, kurser inom till exempel silversmide, keramik och stickning fylls upp snabbt.

 – Vi har sett en trend att man vill smycka sig med saker man gjort själv, nu verkar det som om man vill göra personliga saker till sitt hem. Det kan handla om att snickra eller klä om möbler, tova eller dreja en kruka till trädgården, säger Ulla Wittig, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan.

Tips på trendiga kurser

Keramik

Silversmide

Möbeltapetsering/renovering

Stickning

Kurser för föräldralediga

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 12 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-01-05

5 pluggtips från Allakando - Privatundervisning, kurser & läxhjälp

Vi på Allakando jobbar dagligen med läxhjälp och vi måste erkänna att vi älskar plugg – att få lära oss nya saker och att utvecklas som personer. Här kommer våra bästa pluggtips!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-15

Sätt igång vårkänslorna – med en kurs

Tjuvstarta våren på en av studieförbundens kurser. Lär dig göra din egen grillkorv till sommaren, eller att planera din balkongodling.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-01

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer