Visa allastudier.se som: Mobil

Ny app för att köpa och sälja kurslitteratur

Tycker du att det är svårt att hitta kurslitteratur på nätet? Nu finns en ny app för den som enkelt vill köpa och sälja kurslitteratur, och dessutom vara med och tävla om inspirationsseminarier och böcker av kända inspiratörer.

Nicole Tran har själv pluggat i många år och har saknat ett enkelt sätt att hitta kurslitteratur. Därför utvecklade hon "Studentlitteraturapp", som nyligen kommit ut på Appstore.

– Det finns en uppsjö av webbsidor där man kan köpa kurslitteratur, men det är rörigt, mycket huller om buller och svårt att hitta. Jag tyckte det behövdes en app där allting finns samlat.

För att krydda upplevelsen i appen lite extra har Nicole valt att samarbeta med sex kända inspiratörer, bland annat Anders Haglund och Charlie Söderberg, och studenterna kan tävla om föreläsningar och böcker av dessa inspiratörer i appen.

– Huvudsyftet med appen är att köpa och sälja kurslitteratur. Men jag tycker att studenter behöver inspireras, studielivet får inte bli för enformigt, säger Nicole Tran.

Intresserad av att jobba med att utveckla appar?

Utbildningar inom app-utveckling

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 11 maj 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-17

Dubbla examina – smart eller onödigt?

Med en dubbel examen i bagaget öppnar sig fler möjligheter på arbetsmarknaden. Men lönen blir lägre. Du kan behöva tänka både en och två gånger innan du fattar ditt beslut. En som vill skaffa två examina är Peter Hamnebo, 34. Han tog sin examen som civilekonom 2001 och jobbade några år innan han satte sig i skolbänken igen. Nu pluggar han juristprogrammet på Göteborgs universitet.– Jag kom i ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-08-25

Välj en högskola utanför storstäderna

När man väljer högskola vill de flesta till storstäderna. Men för den som höjer blicken och väljer en högskola utanför storstäderna har mycket att hämta. Att säkert hitta studentbostad är kanske den främsta anledningen. Nathalie Kronqvist valde Högskolan Dalarna för att lärarprogrammet hade bra rykte, det var lätt att få en studentbostad och det fanns goda möjligheter att påverka sin utbildning.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Två miljarder till forskning

Nu får forskare stora summor för forskning inom projekt. Forskare inom naturvetenskap och teknik samt medicin och hälsa får dela på närmare två miljarder kronor sedan Vetenskapsrådet fördelat bidrag för projekt de närmaste tre–fyra åren. Karolinska institutet är det mest framgångsrika lärosätet på medicinsidan och på den naturvetenskapliga sidan har forskare vid Lunds universitet beviljats m ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön