Visa allastudier.se som: Mobil

Plugga språk och få ett försprång

Engelska och japanska är mest populärt. AllaStudier.se ger dig listan till utbildningarna.

Språkresorna har under 50 års tid gett miljontals svenskar ökade kunskaper i olika språk och spännande möten med andra människor och kulturer.

– Vi har noterat en ökning av de traditionella tre veckor långa språkresorna under sommarlovet som mestadels lockar 15–16-åringarna. Det finns också ett stort intresse för längre språkstudier utomlands – inte minst i engelska. Under de senaste åren har intresset för att studera japanska i Japan ökat mycket kraftigt, säger Susanna Grävare-Nyvall, vd för STS, Student Travel Schools.

I språkresornas barndom handlade det oftast om några timmars pluggande i skolsal – sedan väntade badstranden i Torquay eller någon annan badort i England.

– Så är det fortfarande, men i dag vill ungdomarna själva utforma mer av sin upplevelse. Språklärandet kombineras med fotbollsspel, ridning eller något annat intresse. Många väljer också att läsa mer intensivt.

För många ungdomar blir språkresan livets första internationella äventyr när de får bo hos en värdfamilj i ett främmande land.

– De flesta känner att de utvecklas och växer som person och med sig i bagaget hem har de massor av nya intryck och många nya vänner, framhåller Susanna Grävare-Nyvall.

Tips: Språkutbildningar

Arabiska

Engelska

Franska

Italienska

Japanska

Kinesiska

Ryska

Spanska

Tyska

TT / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-05-11

Ge ditt CV tyngd i utlandet

Utlandsstudier gör dig attraktiv på en internationell arbetsmarknad och kan bli spetsen på ditt CV. Rekryteraren: ”Det visar på en drivkraft”

Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-09

Lakrits på kvällskurs – det nya svarta

Har du inget att göra på kvällen? Det senaste inom kursvärlden är after work med olika teman. Här hittar du höstens bästa kurser. Till Medborgarskolan i Stockholm kan man dra med sig kollegerna och gå på lakritsprovning efter jobbet. Enligt Eva Levin, verksamhetschef på Medborgarskolan, är lakrits det nya svarta. – Lakrits är det som gäller just nu, det är jättepopulärt, säger hon.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-10

Volontär: Med jobbet som insats

Sugen på att ta ett break i studierna? Vill du utomlands och göra något meningsfullt av din vistelse där? Då kan volontärjobb vara något för dig.

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön