Visa allastudier.se som: Mobil

Plugga språk och få ett försprång

Engelska och japanska är mest populärt. AllaStudier.se ger dig listan till utbildningarna.

Språkresorna har under 50 års tid gett miljontals svenskar ökade kunskaper i olika språk och spännande möten med andra människor och kulturer.

– Vi har noterat en ökning av de traditionella tre veckor långa språkresorna under sommarlovet som mestadels lockar 15–16-åringarna. Det finns också ett stort intresse för längre språkstudier utomlands – inte minst i engelska. Under de senaste åren har intresset för att studera japanska i Japan ökat mycket kraftigt, säger Susanna Grävare-Nyvall, vd för STS, Student Travel Schools.

I språkresornas barndom handlade det oftast om några timmars pluggande i skolsal – sedan väntade badstranden i Torquay eller någon annan badort i England.

– Så är det fortfarande, men i dag vill ungdomarna själva utforma mer av sin upplevelse. Språklärandet kombineras med fotbollsspel, ridning eller något annat intresse. Många väljer också att läsa mer intensivt.

För många ungdomar blir språkresan livets första internationella äventyr när de får bo hos en värdfamilj i ett främmande land.

– De flesta känner att de utvecklas och växer som person och med sig i bagaget hem har de massor av nya intryck och många nya vänner, framhåller Susanna Grävare-Nyvall.

Tips: Språkutbildningar

Arabiska

Engelska

Franska

Italienska

Japanska

Kinesiska

Ryska

Spanska

Tyska

TT / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-20

Studera i Japan

Japansk ekonomi och teknologi regerar. Och universiteten gör det möjligt. Här finns hela 765 stycken att välja bland. OBS! Det här är i första hand en vägledning för dig som ska ordna dina studier på egen hand eller via en förmedling. Utbildningar och kurser i Japan Studera på högskola utomlands I Japan finns ca 765 universitet där vissa är statliga, andra privata. Normalt är högskoleprogramm ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-16

Så får du råd att plugga i USA

Alla kan ha råd att plugga i USA, om de vill. Det säger experten Andreas Lejon på EducationUSA. Här tipsar han hur. USA är världens dyraste studieland och svenskar som är ovana vid att behöva betala för utbildning tycker ofta att studieavgifterna ”over there” är skyhöga. Andreas Lejon på EducationUSA säger att alla svenskar kan klara att plugga i USA ekonomiskt, om de vill.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-11-13

Mitt i en internationell hotellkarriär

Daniel Reyes har pluggat på Swiss Hotel Management School i Schweiz i två år. Utbildningen har tagit honom till ställen som Ibiza, Kanarieöarna, Montreux och Stockholm. Och han siktar på att fortsätta karriären utomlands. Daniel Reyes jobbade i kök men kände att han ville vidareutbilda sig inom samma bransch. Efter en informationskväll om olika hotellskolor insåg han att det han sökte var en utbil ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön