Visa allastudier.se som: Mobil

Pluggade på distans på NTI-skolan - fick nytt jobb!

Ungefär 70% av våra studenter pluggar och jobbar samtidigt.

En av fördelarna med att välja distansutbildning på NTI-skolan är att du kan jobba och plugga samtidigt. Ann Eriksson är en av NTI-skolans elever som tog steget, började plugga och fick nytt jobb!

- Det är toppen att kunna kombinera jobb och studier och dessutom med personlig och snabb hjälp från lärarna!

Möt en av våra elever, Ann, som är en kvinna i sina bästa 46 år, har man och två barn och har jobbat inom vården sedan 1989. Vårdkarriären började med ett sommarjobb inom hemtjänsten efter att ha slutat en tvåårig gymnasielinje som hette kost och konsumentkunskap.

- Hemtjänstjobbet var högst tillfälligt, trodde jag, men jag blev kvar och åren gick. Sju år senare började jag jobba inom LSS men sa upp mig ett år senare för att börja jobba heltid som personlig assistent.

Utan utbildning men med lång erfarenhet så började det ändå gnaga i henne att hon inte hade en utbildning inom vård och omsorg.

- Men jag ville inte sluta jobba och ta studielån för att studera. Våren 2016 gick jag på ett öppet hus på Komvux i min hemkommun och fick mer information. Det visade sig att jag kunde fortsätta och arbeta, och läsa vid sidan av! Helt fantastiskt! Jag anmälde mig genast, och redan samma höst började jag studera på NTI-skolan!

Just nu läser Ann till undersköterska. Hon säger själv att det är en perfekt kombination, att kunna jobba och studera samtidigt.

- Jag läser på halvtid, alltså 50%. Jag tycker mycket om att läsa på distans, det fungerar utmärkt för mig. Är det något jag undrar, eller behöver hjälp med så hjälper lärarna på skolan till. De är mycket snabba och duktiga på det.

I somras sökte Ann jobb på ett särskilt boende där hon bor, ett demensboende, och fick jobbet!

- Det var tack vare att jag påbörjat utbildningen som undersköterskaNTI-skolan. Det är såå roligt! Nu jobbar jag 80%, så jag har lediga dagar och tid för mina studier. Det är många kurser kvar än, men jag kämpar på!  Jag skulle rekommendera alla att läsa på NTI-skolan. Det är toppen att kunna kombinera jobb och studier och dessutom med personlig och snabb hjälp från lärarna!

Fakta
✓ NTI-skolan har över 250 kurser och kurspaket på distans
✓ Personlig lärare från start till betyg
✓ CSN-berättigat

Välkommen till NTI-skolan!

Senast uppdaterad: 05 jan 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Solongo bytte karriär med Komvux

Har du tänkt tanken att säga upp dig och byta jobb någon gång? Solongo Luvsantseren tänkte inte bara – hon gjorde det också. Vägen via Lernias lärlingsutbildning ledde till ett nytt jobb.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-21

Vägledningscentrum svarar på frågorna

Behöver du hjälp inför komvuxstudier och vet inte var du ska vända dig? Vägledningscentrum har svaren.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-21

Så kan du läsa upp betygen

Satsade du inte särskilt hårt på plugget i gymnasiet,och har nu kommit på att du vill bli läkare? Än är loppet inte kört. Komvux hjälper dit till drömjobbet!

Läs mer