Visa allastudier.se som: Mobil

Polisens tips inför rekryteringen

Vill du bli polis? Här får du de bästa tipsen på hur du kommer in på den åtråvärda utbildningen. Från och med våren ändras antagningsreglerna.

Varje år söker sig tusentals förhoppningsfulla studenter till Polisutbildningen. Bara ett hundratal kommer in. Polisens Marie Andersson har ett viktigt tips: Lyssna inte för mycket på tips.

– Vi försöker vara försiktiga med att ge tips om utbildningar. Man kan övertolka och tro att man automatiskt kommer in bara för att man gått en viss utbildning, säger Marie Andersson.

För att alls vara behörig till Polishögskolan måste du uppnå de formella kraven. Marie säger att en person som vill bli polis måste ha ett rättspatos och behandla alla människor lika.

– Pröva dig själv, tycker du om att arbeta för och med människor? Det kan du lära dig mer om genom att plugga psykologi eller filosofi, eller att jobba i affär.

Marie säger att man gärna vill ha poliser med olika bakgrund. Utbildningar inom juridik och beteendevetenskap är bra att ha.

– Men det är inte mer värt än exempelvis statsvetenskap eller kriminologi. Eller kunskaper i språk eller olika kulturer. Allt är intressant som kan bidra till polisens arbete, säger Marie Andersson.

Studiefakta

Läsa upp och in betyg

Komvux

Högskola

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-12

Lyckas på högskolan – trots dyslexi

Fler och fler med läs- och skrivsvårigheter pluggar på högskolan – och lyckas. I dag finns nämligen mycket hjälp att få. Vi träffar Jonna som fick sin diagnos relativt sent i livet. Dyslexi innebär svårigheter att läsa och skriva. Det kan vara en medfödd egenskap eller ha uppkommit vid skada eller sjukdom. Det har ingenting med intelligens att göra.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-09

Så hittar du studievägledare

Behöver du hjälp av studievägledare för att hitta utbildning på komvux, högskola eller yrkeshögskola? Kanske vill du studera utomlands men vet inte var du ska vända dig. Vi hjälper dig. Det finns studievägledare på de flesta komvux och universitet. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun.  I de f ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Vård – jobba för livet

Undersköterskor och sjuksköterskor är livsnerven i vård-Sverige. Det är mångfacetterade yrken med massor av olika jobbmöjligheter. Gemensamt för alla är lusten att jobba för livet, med människor. – Jag tror att de allra viktigaste egenskaperna för att trivas inom vården är att kunna lyssna, vara kommunikativ och ha empati, säger Leif Nordin, ombudsman för hälsa och sjukvård på Kommunal.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön