Visa allastudier.se som: Mobil

Polisens tips inför rekryteringen

Vill du bli polis? Här får du de bästa tipsen på hur du kommer in på den åtråvärda utbildningen. Från och med våren ändras antagningsreglerna.

Varje år söker sig tusentals förhoppningsfulla studenter till Polisutbildningen. Bara ett hundratal kommer in. Polisens Marie Andersson har ett viktigt tips: Lyssna inte för mycket på tips.

– Vi försöker vara försiktiga med att ge tips om utbildningar. Man kan övertolka och tro att man automatiskt kommer in bara för att man gått en viss utbildning, säger Marie Andersson.

För att alls vara behörig till Polishögskolan måste du uppnå de formella kraven. Marie säger att en person som vill bli polis måste ha ett rättspatos och behandla alla människor lika.

– Pröva dig själv, tycker du om att arbeta för och med människor? Det kan du lära dig mer om genom att plugga psykologi eller filosofi, eller att jobba i affär.

Marie säger att man gärna vill ha poliser med olika bakgrund. Utbildningar inom juridik och beteendevetenskap är bra att ha.

– Men det är inte mer värt än exempelvis statsvetenskap eller kriminologi. Eller kunskaper i språk eller olika kulturer. Allt är intressant som kan bidra till polisens arbete, säger Marie Andersson.

Studiefakta

Läsa upp och in betyg

Komvux

Högskola

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-05

Guide: Så väljer du rätt till högskolan

Att välja högskoleutbildning är ett val som påverkar resten av ditt liv.  Vi underlättar ditt tänk inför valet och hjälper dig ta rätt beslut.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-08-24

Tipsen som ger dig högskoleplatsen

För dåliga gymnasiebetyg för att komma in på högskolan? Komvux är en av de mest strategiska sätten att få en plats.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Högskoleprovet

Högskoleprovet är för dig som är smartare än dina betyg visar. Och så mycket som var tredje student tar sig in på högskolan den vägen.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön