Visa allastudier.se som: Mobil

Rekord i antal ansökningar

Över 300 utbildningar har beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan. Söktrycket har aldrig varit så stort.  

Det var ett rekordår när det gäller antalet ansökningar om att bedriva YH-utbildningar, en ökning på 13 procent. Dessutom var det rekord i antalet ansökningar med mycket hög kvalitet, enligt myndigheten.

Flest platser beviljas inom utbildningsområdena Ekonomi, administration och försäljning (1 816 platser/utbildningsomgång), Teknik och tillverkning (1 598 platser/utbildningsomgång), följt av Data/IT (1 568 platser/utbildningsomgång).

Exempel på nya yrkesroller som tillkommit i denna ansökningsomgång, och som inte tidigare utbildats inom yrkeshögskolan, är bland annat E-Trainer: Utbildare med IKT-kompetens, Mejeritekniker/Dairy technologist och Reläskyddsspecialist. 

Kristoffer Rengfors

Artikeln är skriven 2015

Senast uppdaterad: 24 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-03-23

Jobb redan under praktiken

Isabelle tröttnade på att hoppa runt på olika deltidsvik i klädbutiker. Hon googlade "Yrkeshögskola" för att se vad hon fick upp. En träff på Allastudier.se väckte hennes intresse. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-21

Därför väljer så många en YH-utbildning

Funderar du på att börja plugga för att få ett kvalificerat jobb? Det finns många olika utbildningsformer att välja mellan - vi listar fördelarna med just en yrkeshögskoleutbildning!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

5 nya YH-utbildningar 2016

Då arbetsmarknaden ständigt kräver nya kompetenser dyker det varje år upp nya spännande YH-utbildningar. 2016 är inget undantag och vi har listat fem av årets nyheter. 

yh
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön