Visa allastudier.se som: Mobil

Sätt igång vårkänslorna – med en kurs

På studieförbundens kurser börjar vårkänslorna spira tidigt. Perfekt för dig som vill tjuvstarta våren.

Det finns inget bättre sätt att tjuvstarta våren än att gå en kurs, i alla fall om man får tro studieförbunden.

      Egentligen kan man säga att alla kurser sätter igång vårkänslorna. Man blir stimulerad och det är bra för hälsan att gå en kurs. Skapande frigör bra saker i kroppen, säger Anna Svensson, marknadskommunikatör på Folkuniversitetet i Malmö.

Det finns ett enormt utbud av spännande, udda, roliga kurser inom studieförbundens kursverksamhet. Och det är framförallt fråga om kurser som du kan gå på fritiden för att utmana och utveckla dig själv.

För den som söker speciellt vårlika kurser för att kickstarta våren ska titta närmare på kurser som ”Gör sommarens godaste grillkorv” (Studieförbundet Vuxenskolan), för dig som vill tillverka din egen korv till grillningen i vår och sommar,  Planering av det gröna rummet inför sommaren”  (Studieförbundet Vuxenskolan).

Tips på kurser som får igång vårkänslorna

Folkuniversitetet

Biodling - bli din egen honungsproducent

Trädgårdsskötsel

ABF

Odlingscirkel för nybörjare

Ljuskronor och vårblommor

Quigong

Praktiska båtkunskaper vid båtfärder i Medelhavet

Medborgarskolan

Kursbåten Stockholm  – Talinn
Den 5-7 juni går Medborgarskolans kursbåt från Stockholm till Tallinn med ett spännande utbud av kurser ombord. Unna dig att komma bort, komma igång, umgås och upptäcka en av norra Europas vackraste städer.  På båten får du tillgång till ett spännande utbud av kurser och upplevelser.

Klättra i träd - workshop

Studieförbundet Vuxenskolan

Höns som hobby

Örter

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 15 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-12-28

Så blir du mästare över fyrverkeriet

Intresserad av att ta ditt livsfarliga fyrverkeri-skjutande  till en ny nivå? För att jobba med fyrverkerier professionellt krävs bara en kort utbildning. Jonas Grahn är vd för PYRO Smålands Krutbruk, som tillverkar  pyroteknik,  och importerar och säljer fyrverkerier. Han har jobbat med fyrverkeri i 30 år. – De flesta som väljer det här yrket är intresserade av att det smäller, ryker oc ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Kompletterande utbildningar

KOMPLETTERANDE UTBILDNINGAR HAR UPPHÖRT Kompletterande utbildningar erbjuder en spännande mix av utbildningar. Anordnarna är privata, men står under statlig tillsyn. Passar kompletterande utbildning dig? Hitta utbildningar Sök bland alla kompetterande utbildningar i Sverige. Tillsyn och kontroll Alla kompletterande utbildningar är ställda under statlig tillsyn.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-28

Glöm surdegen – nu gäller lerkruset

Efter surdegshajp och korvstoppningstrend: nu råder drejningsfeber i Stockholm. Kursledare: Folk köar till keramik- och drejningskurserna. Alla minns väl scenen i ”Ghost” – filmen som brukar hamna på alla listor över världens mest romantiska filmer – då Demi Moore drejar lera tillsammans med Patrick Swayze? År 2011 är drejning återigen på allas läppar.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön