Visa allastudier.se som: Mobil

Sök höstens hetaste Make Up-utbildning

Make Up Institute är en internationell skola som sedan länge ligger i framkant när det handlar om makeup- och hårstylistutbildningar.

Vid Odenplan i centrala Stockholm huserar den kända skolan, Make Up Institute. Många makeup-artister har börjat sin karriär som elever här för att sedan gå vidare till att jobba med exempelvis mode, tv, film eller teater.

 Make Up Institute är den enda skolan i Sverige som har utbildningen Master Make Up Artist, Hårstylist & Ögonfransstylist. Det är en djupare utbildning som sträcker sig över 20 veckor. När du är klar kommer du vara certifierad Master makeupartist, Hårstylist samt Ögonfransstylist, säger Shaul Moalem, Make Up Institutes rektor som är en av de ledande makeup-artisterna i Europa och som flitigt anlitas som domare på internationella tävlingar världen över.

Efter utbildningen kan eleverna söka jobb internationellt. 
– Det finns mycket jobb i branschen. Dessutom fungerar Make Up Institute som en agentur för makeup-artister. De elever som är duktiga kan få frilansarbete genom skolan, säger Shaul Moalem.

Utbildningen, Master Make Up Artist, Hårstylist och 
Ögonfransstylist, kostar 73 800 kronor, i det priset ingår smink och material för ett värde av 35 000 kronor. 

Vilka rekommenderar du att söka till den här utbildningen?

– Det krävs inga förkunskaper för att gå utbildningen. Kursen startar från grunden och därför är alla välkomna att söka. Det gäller dock att ha stark vilja och engagemang för det är en tuff utbildning. Rolig men tuff. Vi rekommenderar att man ska komma till oss på öppet hus eller boka en personlig visning så man ser lokalerna, träffar elever samt lärarna och få svar på alla frågor. Det är en möjlighet att få ett intryck av vad vi gör här, säger Shaul Moalem.

Fakta: Make Up Institute

Utbildningen Master Make Up Artist, Hårstylist & Ögonfransstylist är på 20 veckor. Kursen kostar 73 800 kronor, anmälningsavgift 4 000 kronor. I priset ingår material till ett värde av 35 000 kronor. 

För mer information: makeupinstitute.com.

Metro Custom Publishing
Senast uppdaterad: 11 jun 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Vad är en diplomutbildning?

Komvux, YH, lärling, högskola med mera. Vägarna till kunskap är många och en doldis i sammanhanget är diplomutbildningen – vad är det egentligen?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-11

Låt inte slumpen bestämma

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Välkommen till Yrkes-SM, Sveriges jobbigaste evenemang

Har du drömt om att bli murare? Svetsare? Flygmekaniker? Plåtslagare? Målare? Frisör?Grafisk designer? Då kan Yrkes-SM vara något för dig!

Läs mer