Visa allastudier.se som: Mobil

Saco Studentmässa

Onsdagen den 26 november öppnar Saco Studentmässa portarna för alla de Stockholmselever som ska välja utbildning efter gymnasiet. Nytt för i år är att studenterna kan speeddejta representanter från olika utbildningar, för att se om det klickar.

 – Tanken är inte att man ska bli kär, utan hitta en ny utbildning som man kanske inte tänkt på förut. Man sätter sig vid ett bord, utan att på förhand veta vilken utbildning det är, och får sedan två minuter på sig innan det är dags att flytta runt, säger Sandra Wahlgren, som ansvarar för Studentmässan på Saco.

Ett hundratal utställare gör sig nu redo att möta studenterna och väcka intresse för sitt område. Det gäller att kunna navigera i den stora utställningslokalen och sålla i utbudet av 70 olika seminarier. 

För att understryka vikten av förberedelse har Saco utlyst en belöning på 10 000 kronor till den klass där flest elever har använt planeringsverktyget Schemajakten. 

– Pengarna ska användas till den vinnande klassens studentfest, säger Sandra Wahlgren.

På hemsidan finns också en podcast, där förra årets besökare ger sina bästa tips inför mässan och tips på frågor som kan vara bra att ställa i montrarna. Här finns också personlighetstest för den som är osäker på vad han eller hon vill plugga efter gymnasiet. 

Jenny Sköld

Senast uppdaterad: 25 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Snabbguide till sex populära lärosäten

Svårt att välja var du vill plugga? Vi tittar närmare på några av Sveriges största lärosäten för att lära känna skolorna lite bättre. Läs, inspireras och bli peppad på din framtida hemstad.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-27

Västerås/Eskilstuna är årets studentstad

Sveriges förenade studentkårer har utsett Västerås och Eskilstuna till årets bästa studentstad.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Smasha in studentlivet!

Studentlivet ger dig möjlighet att starta vilken förening du vill! Brädspelsföreningen SMASH tog vara på chansen. Läs mer här för att läsa hur du kan du rivstarta plugget på samma sätt! 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön