Visa allastudier.se som: Mobil

Skolor börjar med ny tideräkning

Nu byts begreppen för tideräkning ut i läroplanen för den australiensiska grundskolan. Religiösa termer ersätts med neutrala motsvarigheter. Ärkebiskopen: ”Det är absurt”.

Reaktionerna på Australiens förändring av termer i grundskolans läroplan har inte låtit vänta på sig. Ändringarna innebär att förkortningar som BC (före Kristus) och AD (Guds år) ska bytas ut mot neutrala, icke-religiösa begrepp. Både den politiska oppositionen och religiösa ledare har reagerat starkt, rapporterar Daily Telegraph.

- Det är absurt eftersom Kristi födelse kommer fortsätta att vara utgångspunkten för vår tideräkning, säger Peter Jensen, ärkebiskop i Sidney.

Oppositionens utbildningspolitiske talesman Christopher Pyne är inte heller jublande över tilltaget.

- Australien är vad det är idag på grund av vår nations judisk-kristna grund som vi ärvde från västerländsk civilisation, säger han.

Myndigheten som är ansvarig för läroböckerna, Australian Curriculum, Assessment and Reporting Authority, har försvarat beslutet med att de nya begreppen blir allt vanligare när det gäller att benämna årtal.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-09

Video: Extremt studentboende

Tänker du utanför lådan? Eller känns det som att du bor i en? Två designers har lanserat en väldigt ovanlig inredningsidé. Studenter med skral budget och små boenden behöver möbler som är både billiga och praktiska. Många löser problemet på ett stort varuhus eller en billig loppis. Här på AllaStudier.se väntar vi på att den tyska designerduon Marcel Krings och Sebastian Mühlhäuser ska få sitt pro ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

"Zombies är som en naturkatastrof"

I februari startar kursen ”Att överleva en zombiekatastrof” på Norra Stor Stockholms ABF. Redan innan kurskatalogen kommit ut har 35 personer anmält sig. Kursen utgår från hur vi kan lära oss mer om verkligheten genom zombieböcker och zombiefilm. Vad kan vi lära oss av zombies? – Zombies kan vi kanske inte lära oss så mycket av men litteraturen och filmerna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Prins Daniel köpte sig förbi kön till Karolinska – nu anmäls utbildningen

0.1 på högskoleprovet räckte inte för att nå utbildningen i fysiologi. Då kom skattebetalarnas pengar väl till pass. Prins Daniel studerar fysiologi vid Karolinska Institutet. Men prinsens betyg och resultat på högskoleprovet var inte tillräckliga för att komma in på utbildningen. Då har hovet beställt en så kallad uppdragsutbildning, som kostar skattebetalarna 200 000 kronor via det kungliga apa ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön