Visa allastudier.se som: Mobil

Skriv erotiska texter och lägg in surkål

Lär dig att skriva erotiska texter utan klyschor och pinsamheter, eller hoppa på en kvällskurs i "gör-det-själv"-anda och lär dig att lägga in surkål.

Ett säkert tecken på att hösten står för dörren är dunsen på hallmattan när studieförbundens kurskataloger dimper ner. Utbudet av studiecirklar lockar med en höst i förkovrans och folkbildningens tecken och i år finns flera nyheter.

ABF i Stockholm erbjuder exempelvis en kurs i samarbete med RFSU om sexualitet. Den riktar sig till föräldrar som har barn hemma.

– Cirkeln heter sex och föräldraskap och ar upp utmaningar kring den egna sexualiteten, och hur man kan hjälpa sina barn att utveckla en positiv sexualiet, berättar Jessica Bäckman, handläggare på ABF.

Kursen leds av en legitimerad psykolog och sexualupplysare. Annars ligger klassiker som språk, konst och hantverk högt i kurs hos ABF.

Folkuniversitetet i Malmö satsar också på sex, men i en annan tappning: här kan du lära dig att skriva erotiskt utan att det blir vare sig sexistiskt eller övermättat blommigt och poetiskt. Kursen hålls på distans, i kurspresentationen förklarar cirkelledaren att det kan vara ett bra format för just den här kursen – den som skriver om sex kan känna sig extra naken och då är det skönare att sitta bakom sin datorskärm hemma.

Populära kurser

Studiefrämjandet: Här toppar släktforskning listan över de populäraste cirklarna i Sverige. Gitarr och yoga kvalar in på andra och tredje plats.

Medborgarskolan: Satsar på "Do-it-yourself"-temat och erbjuder kurser i hur man syr en egen klänning, gör surkål eller gör vad man kallar en "slow selfie"- ett tecknat självporträtt

TT
Senast uppdaterad: 16 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-03-16

Jobba dig jorden runt – på lyxbåt

Se världen kombinerat med jobb på lyxbåtar, det låter som en drömtillvaro. Nu finns en utbildning i Sverige som förbereder dig och ger dig de rätta kontakterna. Malin Linder hade jobbat fem år på lyxyachter i Monaco och saknade en utbildning i Sverige för att lära sig hur den här, ganska speciella branschen fungerar. – Jag hade många bekanta som kom till mig och frågade om jag kunde hjälpa dem att ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-16

Här lär du dig att bli modell

Drömmer du om att resa runt världen och tjäna bra med pengar? En modell har många möjligheter. En ny utbildning ger dig verktygen för att lyckas. Modellbranschen lockar många och intresserar ännu fler. Modeller förekommer överallt, i tidningar, i filmer och på reklampelare. En tv-serie som Americas Next Top Model har hittills spelat in smått otroliga 16 säsonger, och har fått spinoff-serier runto ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-18

Nu vill vi jobba med skönhet

Industrin för att förbättra sig blir bara större. Det märks inte minst på Nyföretagarcentrum vars siffror visar att år 2004 startades 14 nya företag med inriktning på skönhetsvård – 2010 var siffran 167. Det visar siffror som SVT tagit fram inför starten av tv-programmet ”Skönhetsbubblan”. – Det är en allmän trend med efterfrågan på att lägga mer och mer pengar och värde på sin kropp, sitt utseend ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön