Visa allastudier.se som: Mobil

Skriv erotiska texter och lägg in surkål

Lär dig att skriva erotiska texter utan klyschor och pinsamheter, eller hoppa på en kvällskurs i "gör-det-själv"-anda och lär dig att lägga in surkål.

Ett säkert tecken på att hösten står för dörren är dunsen på hallmattan när studieförbundens kurskataloger dimper ner. Utbudet av studiecirklar lockar med en höst i förkovrans och folkbildningens tecken och i år finns flera nyheter.

ABF i Stockholm erbjuder exempelvis en kurs i samarbete med RFSU om sexualitet. Den riktar sig till föräldrar som har barn hemma.

– Cirkeln heter sex och föräldraskap och ar upp utmaningar kring den egna sexualiteten, och hur man kan hjälpa sina barn att utveckla en positiv sexualiet, berättar Jessica Bäckman, handläggare på ABF.

Kursen leds av en legitimerad psykolog och sexualupplysare. Annars ligger klassiker som språk, konst och hantverk högt i kurs hos ABF.

Folkuniversitetet i Malmö satsar också på sex, men i en annan tappning: här kan du lära dig att skriva erotiskt utan att det blir vare sig sexistiskt eller övermättat blommigt och poetiskt. Kursen hålls på distans, i kurspresentationen förklarar cirkelledaren att det kan vara ett bra format för just den här kursen – den som skriver om sex kan känna sig extra naken och då är det skönare att sitta bakom sin datorskärm hemma.

Populära kurser

Studiefrämjandet: Här toppar släktforskning listan över de populäraste cirklarna i Sverige. Gitarr och yoga kvalar in på andra och tredje plats.

Medborgarskolan: Satsar på "Do-it-yourself"-temat och erbjuder kurser i hur man syr en egen klänning, gör surkål eller gör vad man kallar en "slow selfie"- ett tecknat självporträtt

TT
Senast uppdaterad: 16 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2012-09-17

Här är höstens trendigaste kurser

Glöm surdegsbak och lerkrus. Trenden för kurser på fritiden just nu handlar om utomhusaktiviteter och att söka sina rötter genom släktforskning. Och att läsa mer intensivt. Svenskar gillar att gå på kurs på fritiden. Under 2011 fanns 2,5 miljoner deltagare registrerade på kurser hos de tio olika Studieförbunden runt om i landet.  De ämnesområden som stabilt lockar flest är musik, språk, kons ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-12-28

Så blir du mästare över fyrverkeriet

Intresserad av att ta ditt livsfarliga fyrverkeri-skjutande  till en ny nivå? För att jobba med fyrverkerier professionellt krävs bara en kort utbildning. Jonas Grahn är vd för PYRO Smålands Krutbruk, som tillverkar  pyroteknik,  och importerar och säljer fyrverkerier. Han har jobbat med fyrverkeri i 30 år. – De flesta som väljer det här yrket är intresserade av att det smäller, ryker oc ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-18

Komvux på distans, individanpassad utbildning

Lisa studerar på distans på NTI-skolan. Det finns över 250 kurser att välja mellan, man kan välja studietakt själv och det är CSN-berättigat. Här är Lisas tankar om studierna på distans!

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön