Visa allastudier.se som: Mobil
Stenkoll på personalen

Stenkoll på personalen

Beata Kubica var länge nöjd med jobbet som butiksbiträde hemma i Stockholm. En kompis tipsade dock om personalvetenskap och nu blickar hon framåt på en karriär som personalchef.

­– Jag har alltid varit intresserad av psykologi och relationer mellan människor, men inte haft betygen eller ambitionen till att bli psykolog, berättar Beata.

När hon fick höra om personalvetenskap som utbildning kände hon med en gång att det var något för henne.

– Jag älskar att jobba med människor och jag tycker att interaktionen på en arbetsplats är skitspännande.

Under utbildningens gång får man först läsa introduktionskurser i bland annat sociologi och psykologi. Därefter väljer man sin egen fördjupning, vilket är ett stort plus enligt Beata.

– Man skräddarsyr ju sin utbildning så att den passar ens egna mål.

Själv hoppas hon på att så småningom kunna jobba som personalchef på ett storföretag.

– Jag gillar att ha mycket att göra, på ett stort företag är ju personalstyrkan större, alltså kommer jag ha mer att göra där.

Samir Yosufi
Senast uppdaterad: 19 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Högskolestudier populärt bland tjejer

Bland kvinnliga sistaårs-elever i gymnasiet vill 65 procent läsa vidare, mot 55 procent bland männen. Det visar en enkät som SCB genomfört. Störst skillnad är det i regionen Sydsverige. Där planerar över 70 procent av tjejerna att läsa vidare, mot cirka 45 procent av killarna. – Generellt sett är det svårare att komma fram i arbetslivet som kvinna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga ekonomi och jobba i maktens korridorer

Jenny Didong pluggade till civilekonom vid Uppsala universitet. I dag jobbar hon på finansdepartementet i Stockholm. Ekonomiprogrammet Nationalekonomi – Det är oftast spännande och omväxlande att jobba som ekonom. Regeringskansliet är en utmanande arbetsplats på många sätt, som medarbetare får du i regel stort ansvar. Samtidigt ställer politikerna höga krav på flexibilitet och snabbhet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-09

Checklista: Bli redo för terminsstart

Nu börjar terminen och det är hög tid att få ordning på allting. Kårordföranden ger sina bästa tips. Vid terminsstart är det mycket som ska ordnas. I synnerhet om du just flyttat till en ny studieort är det lätt att glömma något i villervallan. Karin Nordlund, ordförande på Uppsala Studentkår, vet vad som är viktigast för en student.– Skaffa en cykel. Och se till att den är rätt utrustad.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön