Visa allastudier.se som: Mobil
Per Gross pluggade vid Musikhögskolan

Big in Japan

Han pluggade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag reser Per Gross världen runt och prisas för sin musik.

Per Gross firar just nu stora framgångar i Japan. Tidigare har han studerat musik i Stockholm och Köpenhamn. På CV:t står Sveriges Ungdomssymfoniorkester, Tiranas Young Virtuosos (Albanien) och Drottningholms Barockensemble.

Inte nog med att han vann första pris i Osaka International Music Competition 5 oktober – han erhöll därefter både staden Osakas guvernörs pris och juryordförandens eget pris.  Ordförande i tävlingsjuryn är violinisten Leon Spierer, tidigare konsertmästare i Berlinfilharmonikerna.

Han började spela blockflöjt vid nio års ålder. Vid 15 debuterade Per Gross som solist i Stockholms Konserthus med Stockholms Ungdomssymfoniorkester, och 2004 avlade han diplomexamen vid Det Fynske Musikkonservatorium i Danmark, där han studerat för Dan Laurin. 2007 avslutade han avancerad påbyggnadsutbildning (diplomutbildning) för professor Clas Pehrsson vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Per Gross har vunnit ett antal musikpriser, däribland Ljunggrenska tävlingen (2008) och Solistpriset (2010). 2009 utsågs han av Svenska Dagbladet till Årets stjärnskott.

TT / Per Samuelson
Senast uppdaterad: 20 okt 2010

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-12

Hon pluggar och räddar världen

Glöm charterresor och backpacking. Den nya Generation E kombinerar volontärarbete med språkstudier. – Det är helt klart en trend att fler och fler vill åka iväg som volontär berättar Anna Korsvik på Volontärresor. Det vi ser är att det sprider sig i åldrarna, dvs att det inte enbart är folk i 20-årsåldern som åker utan även äldre. Det har också blivit mer vanligt att män åker som volontär.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-29

Han fick sportstipendium i USA

Vill du idrotta samtidigt som du pluggar – i USA? Jörgen Ekdahl tyckte det var lätt att få stipendium. Här ger han sina bästa tips. – Jag har trivts hur bra som helst, det var mycket med skolan och med laget. Jag hade hoppats på ett år till! Jörgen Ekdahl kommer från Lerum i Västra Götaland. Han började sin bana som simmare och gick så småningom över till triathlon.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-19

Studera i Tyskland

Tyskland är världskänt för sina teknikutbildningar "Made in Germany", men landet har mycket mer att erbjuda sina studenter. OBS! Det här är i första hand en vägledning för dig som ska ordna dina studier på egen hand eller via en förmedling. För utbytessugna studenter: Utbildningar och kurser i TysklandStudera på högskola utomlands Hitta utbildningar Universiteten och högskolorna i Tyskland har tus ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön