Visa allastudier.se som: Mobil

Studenter hittade död lärare i vattnet

När studenterna från universitetet i Cambridge var ute på rodd gjorde de ett makabert fynd i vattnet: En avliden lektor.

Det var under söndagen som en grupp studenter från universitetet i Cambridge gjorde en makaber upptäckt när de var ute och rodde på River Cam. I vattnet låg en människokropp, rapporterar The Tab.

– Vi hade stannat för att göra en övning när vi såg kroppen flyta precis bredvid styrmannens plats. Vi informerade folk på stranden och de ringde räddningstjänsten, som kom väldigt snabbt, sade styrmannen Gemma-Claire Ali till tidningen.

– Naturligtvis blev alla fyra roddarna ganska skakade, men situationen hanterades bra av alla inblandade.

Idag kunde polisen bekräfta att den avlidna är Julia Swindells, 60, en tidigare lektor i engelska vid universitetet. Hon har varit saknad sedan 29 oktober. Enligt polisen finns ingen misstanke om brott.

Universitetet i Cambridge är populärt bland svenska studenter. Enligt CSN pluggar det idag 103 personer med svenskt studiemedel i Cambridge.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Utlandsstudier ger högre lön

Plugg utomlands slukar CSN-pengar, men lönar sig enligt ny studie. Enligt Svenskt Näringsliv får en utlandsstudent i snitt 807 kronor mer i plånboken än en som inte valt att åka iväg. Störst andel utlandsstudenter finns bland nationalekonomerna i Jönköping, där hela 95 procent valt att läsa utomlands. Sju av tio uppger att de har utlandsstudierna att tacka för att de fått jobb.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-20

Hitta ett idrottsstipendium i USA

I USA finns fler än 1 000 lärosäten där hundratusentals studenter finansierar sina studier genom idrottsstipendier. Stipendier kan täcka alla eller delar av kostnaderna för studietiden på ett amerikanskt college eller universitet. Idrottsstipendier i USA Collegeidrotten i USA har en lång tradition och stor ekonomisk betydelse – både för skolor och studenter.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Juridikstudent stämmer Oxford

Stämmer lärosätet på en miljon. Universitetet ”misslyckades förbereda henne för tentor och förstörde juridisk karriär”. 28-åriga Maria Abramova stämmer universitetet i Oxford på 100 000 pund, motsvarande en miljon kronor, eftersom hon tycker att hon inte fick tillräckligt mycket hjälp inför sina första tentor i maj 2005, skriver Daily Mail. – Jag bestämde mig nyligen för att inte ta den omtentan.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön