Visa allastudier.se som: Mobil

Studenter tränas av militären

Ska lära sig ledarskap och disciplin vid militära läger. "Föräldrar och studenter måste stå enade mot beslutet."

Universitetsstudenter på Sri Lanka är oroade över att regeringen infört ett obligatoriskt ledarskapsprogram under militär regi. Enligt utbildningsminister Sunil Jayaratne ska kurserna införas för samtliga studenter redan i år, rapporterar The Sunday Leader.

Representanter från den nationella studentföreningen IUSF säger sig vara tveksamma till tilltaget, eftersom militärt ledarskap inte kan användas i det civila samhället. Enligt Sanjeewa Bandara, en representant från organisationen, är beslutet i linje med regeringens försök att sprida militära regler till hela samhället.

– Föräldrar och studenter måste stå enade mot beslutet att skicka studenter till militära läger, säger Bandara.

Artiklar om fler ovanliga utbildningar

"Zombies är som en naturkatastrof"

Vill du gå en kurs i duvmatning?

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Så får du råd att plugga i USA

Alla kan ha råd att plugga i USA, om de vill. Det säger experten Andreas Lejon på EducationUSA. Här tipsar han hur. USA är världens dyraste studieland och svenskar som är ovana vid att behöva betala för utbildning tycker ofta att studieavgifterna ”over there” är skyhöga. Andreas Lejon på EducationUSA säger att alla svenskar kan klara att plugga i USA ekonomiskt, om de vill.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Lärlingsutbildning i Danmark

På andra sidan sundet pluggar du och får lön samtidigt. Inte undra på att intresset från svenskar är stort. Lärlingsutbildningar i Danmark varvar praktik och teori och du får betalt under hela eller större delen av utbildningstiden. Här kan du läsa mer! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-01

Jobba som Au Pair

Tycker du om barn? Vill du komma ut i världen och förbättra dina språkkunskaper? Då är au pair-jobb kanske något för dig. Som au pair bor du hos en familj i ett annat land och hjälper familjen genom att ta hand om barnen och att göra en del enklare hushållsarbete. Här kan du läsa mer om vad ett au pair-jobb innebär! 

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön