Studera ett år – få jobb direkt
26 nov 2021

Studera ett år – få jobb direkt

Vill du ha ett kvalificerat jobb efter en kort utbildning? Då behöver du inte läsa fem år vid ett universitet. Det finns flera utbildningar på 1 år som leder till jobb. Hitta ett yrke i listan eller kolla in alla korta utbildningar nedan.

Några av de ettåriga utbildningar där arbetsmarknaden är god är undersköterska och rörnätstekniker. Landets mest populära kvalificerade yrkesutbildning på ett år är lokförarutbildning, en förklaring till det är att utbildningen är en av landets mest säkra när det gäller att få jobb efteråt.

Myndigheten för yrkeshögskolan uppskattar att mellan 80-90 procent av studenterna vid yrkeshögskolan och kvalificerade yrkesutbildningar får jobb efter avslutad examen. Vill du ställa om i karriären eller komma snabbt ut på arbetsmarknaden är korta utbildningar med goda jobbchanser ett säkert kort!

8 yrken med kort utbildning och goda jobbchanser

1. Nätverkstekniker

2. Fransstylist

3. Kock

4. Målare

5. Fastighetstekniker

6. Ekonomiassistent

7. Vårdadministratör

8. Nagelterapeut

Se alla YH-utbildningar

Senast uppdaterad: 26 nov 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Ni är lurade, studenter...

Studenterna har långt kvar till vuxenlivet. Expert: Fortsatta studier tyvärr enda alternativet. Snart fyller lastbilsflaken med frihetstörstande studenter gatorna över hela Sverige. Världen ligger för deras fötter. Nu börjar vuxenlivet på allvar. Eller? – Om de som tar studenten tror att nu är skolan slut, nu börjar livet på riktigt, då kan man säga att de är lurade.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Plugga alternativt

Glöm läroplaner, tentor och lärarledda lektioner. Det finns utbildningar som lär ut på nya, alternativa sätt. Katarina Nilsson pluggar på Hyper Island, där allting baseras på ”learning  by doing” och att utveckla sina egna metoder att lära sig. Katarina Nilsson pluggar eCommerce Business på Hyper Island, en yrkeshögskoleutbildning där allting handlar om att vara i synk med branschen.  Traditi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-08

Studera med funktionshinder

Har du en funktionsnedsättning och vill studera? Det finns mycket hjälp att få på högskolor, folkhögskolor och yrkeshögskolor om du till exempel har dyslexi, syn- eller hörselnedsättning. Läs mer här!

Läs mer