Visa allastudier.se som: Mobil
Studera ett år – få jobb direkt

Studera ett år – få jobb direkt

Vill du ha ett kvalificerat jobb efter en kort utbildning? Då behöver du inte läsa fem år vid ett universitet. Det finns flera utbildningar på 1 år som leder till jobb. Hitta ett yrke i listan eller kolla in alla korta utbildningar nedan.

Några av de ettåriga utbildningar där arbetsmarknaden är god är undersköterska och rörnätstekniker. Landets mest populära kvalificerade yrkesutbildning på ett år är lokförarutbildning, en förklaring till det är att utbildningen är en av landets mest säkra när det gäller att få jobb efteråt.

Myndigheten för yrkeshögskolan uppskattar att mellan 80-90 procent av studenterna vid yrkeshögskolan och kvalificerade yrkesutbildningar får jobb efter avslutad examen. Vill du ställa om i karriären eller komma snabbt ut på arbetsmarknaden är korta utbildningar med goda jobbchanser ett säkert kort!

8 yrken med kort utbildning och goda jobbchanser

1. Nätverkstekniker

2. Fransstylist

3. Kock

4. Målare

5. Fastighetstekniker

6. Ekonomiassistent

7. Vårdadministratör

8. Nagelterapeut

Se alla YH-utbildningar

Senast uppdaterad: 26 nov 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-16

Bönder nöjdaste Yh-eleverna

Nio av tio är nöjda med sin Yh-utbildning. Men vilka är mest nöjda? Jo, lantbrukare och djurvårdare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Hantverk – plugga med händerna

Är du intresserad av trä, metall och porslin? Gillar du klockor, konst, hår och blommor? En hantverksutbildning leder till en spännande karriär. Möjligheterna inom hantverksvärlden är nästan oändliga. Du kan få lära dig att bygga en brygga, klippa hår, sy historiska dräkter, designa glas och smida knivar – och mycket, mycket mer. Enda begränsningarna är din egen smak och fantasi.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Lysande utsikter – Specialistsjuksköterska

Cina Burman går tredje terminen på specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning vård av äldre. Hennes kunskaper gör henne mycket attraktiv på arbetsmarknaden – men tyvärr syns det inte i lönekuvertet. Redan 1990 tog Cina Burman sin sjuksköterskeexamen men det var inte sista gången hon satte sig i skolbänken. – Jag tycker om att studera och gick en tvååriga utbildning men håller nu på att läsa ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön