Visa allastudier.se som: Mobil

Studera på college i USA

Iza Nilsson-Forsén lever studentliv på Winona University i Minnesota. Hon har ett fullspäckat schema som rymmer allt ifrån träning och aktiviteter till vänner och pluggande.

När Iza Nilsson-Forsén gick i gymnasiet tog hennes klass emot en amerikansk utbytesstudent från Arizona. Iza och den amerikanska studenten blev kompisar och det var här allt började. När studenten återvände till Arizona åkte Iza för att hälsa på. Under denna, hennes första USA- resa, väcktes drömmen om att plugga i USA.

Nu lever Iza studentlivet på Winona State University i Minnesota dit hon tog sig med hjälp av företaget Explorius College.

– När man har fantiserat och drömt om något länge är det ibland svårt att förstå att det faktiskt händer på riktigt. Det var först när jag började närma mig campus och insåg att jag inte visste om någon skulle möta mig som jag blev nervös. Det var ju så sent på kvällen, berättar Iza.

Men när Iza kom fram var det två personer som tog emot henne, hjälpte till med väskorna och visade var hon skulle bo. Hon fick också direkt möta sin ”RA” (Residential Advisor) vilket är en person som ska hjälpa nya studenter till rätta.

– Hon bodde på samma våning som jag och hon var så snäll och omhändertagande när jag kom fram. Jag har blivit mött med öppna armar var jag än har kommit, amerikaner är väldigt öppna och trevliga.

Nu känner sig Iza helt hemmastadd på campus - där finns allt! Hon har ett fullspäckat schema som rymmer allt ifrån träning och aktiviteter till vänner och pluggande.

– Jag går ofta upp redan klockan halv sex och springer ett varv runt sjön utanför. Efter dagens lektioner tränar jag ofta och jag är målvakt i lacrosse-laget. Sedan brukar jag möta upp mina kompisar. Vi äter middag tillsammans och går ibland vidare till något event på vårt campus. Dagarna flyger i väg, berättar hon.

Det var tack vare Explorius som hennes livs resa blev möjlig. Av dem fick Iza en lista på tio olika colleges i USA som erbjöd henne stipendier. Av dessa föll valet på Winona State University.

– Jag älskar vintern och Minnesota har snö under vinterhalvåret! Jag träffade flera olika förmedlingar men på Explorius kände jag att de verkligen ville lära känna mig och mina behov. Tillsammans hittade vi bästa lösningen och de svarade på alla mina tusen frågor, precis som de fortfarande gör även nu när jag är på plats.

– För alla er som står och tvekar. Om ni kan åka så åk! Det kommer ge minnen och erfarenheter för livet, säger Iza Nilsson-Forsén.

Explorius College

Explorius College hjälper dig som är över 18 år att ansöka till amerikanska universitet och colleges. Företaget samarbetar med ett stort antal skolor över hela USA som är villiga ett ge stipendier till svenskar. Explorius erbjuder dig en stipendielista med flera amerikanska colleges som vill ta emot dig.

Du får hjälp under hela ansökningsprocessen – allt från att fylla i din ansökan, välja skola och praktiska saker kring detta - skolregistrering, visumunderlag, försäkring med mera. På så sätt är du väl förberedd att studera i USA.

Hemsida: www.explorius.se mail: college@explorius.sePrivat
Senast uppdaterad: 08 apr 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Studenter hittade död lärare i vattnet

När studenterna från universitetet i Cambridge var ute på rodd gjorde de ett makabert fynd i vattnet: En avliden lektor. Det var under söndagen som en grupp studenter från universitetet i Cambridge gjorde en makaber upptäckt när de var ute och rodde på River Cam. I vattnet låg en människokropp, rapporterar The Tab. – Vi hade stannat för att göra en övning när vi såg kroppen flyta precis bredvid s ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Studera i Holland

Som utländsk student i Holland känner du dig välkommen. Holland har flest internationella program i hela Europa och holländarna är duktiga på att prata engelska. Hitta utbildningar Nederländerna satsar mycket på internationell utbildning och har över 1 500 högskoleprogram på engelska. Här hittar du sökmotorer för: Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Holland Studieuppl ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-12-04

TOEFL – språktest i engelska

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön