Visa allastudier.se som: Mobil

Surf och religionsstudier på Hawaii

Adina Magnusson har alltid varit äventyrslysten. Efter den klassiska svängen i Oslo och ett par jordenruntresor för intjänade pengar har hon nu slagit sig till ro och börjat plugga. Men inte hemma i Sverige, utan på Hawaii. Där bor hon med sin kille en liten bit från strandens vågor och pluggar religionskunskap på distans från Högskolan i Dalarna.

Snäckletning

Som vanligt vaknade jag tidigt för att få ut mesta möjliga av dagens skönhet. Morgonens äventyr var att snorkla i Ha’ena och målet att hitta en sunrisesnäcka som är värdefulla och unika för Kauai, ön där jag bor.

Vi har ett ”hemligt” ställe där det nästan aldrig är andra snorklare. Det är hyfsat stark ström där så det gäller att simma hela tiden för att inte dras med strömmen in mot stranden igen. Efter att simmat runt med färglada fiskar i kristallklart vatten fick jag syn på den, en stor sunrisesnäcka!

Avslutar pluggdag med surf

Efter en lång dag med febrilt skrivande på en hemtenta kändes det oerhört befriande att köra ner till Hanalei för att avsluta dagen med lite surfing. Idag var det extra häftigt eftersom fullmånen var på väg upp samtidigt som solen gick ner.

Det absolut bästa sättet att titta på solnedgången är från havet så man har utsikt över stranden och bergen. Jag måste medge att det inte är varje dag som man kan surfa i solnedgång och fullmåne på samma gång.

Seminarium iklädd Scoobydookostym

Idag har Halloween firats! På grund av tidsskillnaden mellan Hawaii och Sverige hade jag tråkigt nog ett seminarium klockan elva på kvällen.

Trots detta firade jag så gott det gick tillsammans med Avatars, pirater och samurajer innan det var dags att logga in till lektionen.

Måste dock medge att det var lite småroligt att delta i ett seminarium iförd en Scoobydoo kostym. Nej, jag hade inte webkameran på.

Ledig för att hedra surfproffs

Sorligt nog lämnade surfproffset Andy Irons detta liv den 2 november. Eftersom han var en surfare i världsklass och uppväxt här i Hanalei betraktades han som en riktig hjälte.

Idag var det memorial för att hylla hans liv. Surfare från hela världen, vänner, familj och utomstående samlades på stranden för att paddla ut i vågorna till hans ära. Totalt var det ungefär 1000 människor i vattnet och minst lika många på stranden.

Strandcamping och yoga

Dagen började med ett långt yogapass. Efter några solhälsningar och hundpositioner är det lättare att fokusera på studierna. När pluggandet var över packade vi bilen för att köra och campa i Polihale som är en strand på andra sidan ön.

Kvällen bjöd på en spektakulär solnedgång, ost, kex och vin. Sedan somnade vi gott på stranden under stjärnorna.

Kul kuriosa

1: Det känns lite lustigt att gå upp mitt i natten för att delta i ett seminarium. Då kan man skatta sig lycklig att webcam inte är ett krav.

2: Vädret, ibland är det svårt att koncentrera sig när man vill ut och leka i det vackra vädret.

3: Varenda bil har en surfbräda på taket.

4: Ibland kan det bli lite ensamt att studera på egen hand utan klasskamrater att plugga med.

Relaterat

Fakta: Distansstudier på högskola

Hon tar svenska högskolepoäng – från beachen

Distans – en studierevolution

Adina Magnusson / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 19 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-21

MOOC kommer till Sverige

MOOCs står för massive open online courses och har haft en enorm framgång globalt de senaste åren. Nästa år introduceras fenomenet i Sverige, där Karolinska Institutet blir pionjär och ger fyra kurser. 2011 blev det riktiga startskottet för det vissa kallar en internetrevolution inom högre utbildning. Då lanserade Stanford University i USA en öppen onlinekurs som lockade 160 000 studente ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga något nytt och byt upp dig

För medelålders personer som satsar på en helt ny karriär är det klassiska yrken som gäller. Sjuksköterska och lärare är de populäraste valen. Och det är mest kvinnor som sadlar om. Efter nästan 20 år som journalist vill Anna Helmerson göra något annat. Efter tre år kommer hon att vara färdig sjuksköterska. – Jag är 45 år i dag. När jag är klar är jag 48.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-03-31

Hon tar svenska högskolepoäng – från beachen

Sofie Molander, 24 år, tog tjänstledigt från sitt jobb som kundrådgivare på bankkontor för att åka till Thailand ett halvår och läsa på distans. Nu pluggar hon engelska på Mittuniversitetet men befinner sig på paradisön Koh Lanta i Thailand. Sökfunktion: Hitta din distansutbildning Vad pluggar du?– 30 p engelska distans på Mittuniversitetet. Jag har inlämning varje vecka och på en av fyra de ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön