Visa allastudier.se som: Mobil

Ta med barnen på sommarkurs

”Busiga och vilda broderier”, "Kreativt skrivande" och ”Coachande ledarskap” är exempel på de 741 sommarkurser man kan läsa på folkhögskola i sommar. För den som vill göra något annorlunda och utvecklande på semestern finns alla möjligheter – med eller utan barn.

Sökfunktion:

Sök bland alla sommarkurser på folkhögskola – Välj "filtrera resultat" och sedan "sommar + år".

Fridhems folkhögskola i Svalöv är en av de folkhögskolor med störst kursutbud i sommar. Daniel Unnerbäck, ansvarig för sommarkurserna, tycker att en sommarkurs är ett riktigt bra alternativ till en ”vanlig” semester.

Det blir en aktiv semester, du kommer iväg hemifrån och får förkovra dig under en vecka. Du får mat, kvällsunderhållning och kommer samtidigt ifrån semesterstressen man kan känna på sommaren, säger Daniel Unnerbäck.

Sommarkurser på folkhögskola innebär oftast veckolånga kurser, där man bor på skolan. För den som vill ta med sina barn finns allt fler möjligheter. Vissa folkhögskolor har kurser där både föräldrar och barn deltar, till exempel ”Friluftsliv för hela familjen” på Hållands folkhögskola (numera Åredalens högskola).

På Fridhems folkhögskola har försöken med så kallade familjeveckor, där barnen har ett eget aktivitetsprogram medan föräldern går kurs, blivit så populära att verksamheten utvidgats kraftigt i år. Cecilia Silfver och hennes barn deltar för andra året i rad.

– Jag brukar ta en egen semestervecka tillsammans med barnen, och förra året sammanföll det med familjeveckorna. Vi tycker det är jättebra, jag har min kurs på dagen och barnen är fullt nöjda med sina aktiviteter. På kvällen umgås vi allihop och slipper tänka på att laga mat, berättar Cecila Silfver.

Sommarkurser på folkhögskola

Utbud
Mellan 1 maj till 31 augusti finns 741 kurser på folkhögskola. Utbudet är mycket brett, men mest populärt är friskvård (yoga, mindfulness, våga sjunga, fria rörelser, kom i form, osv) och skapande i olika former (måla akvarell, skrivarkurs, skapa i silver, osv).

Ansökan
Ansökan till sommarkurser på folkhögskolor görs direkt till skolan och skolorna tar emot ansökningar ända fram till kursstart, om det finns platser kvar på kursen. Inga speciella antagningskrav finns.

Kostnad
Undervisningen vid folkhögskolorna är avgiftsfri men du får betala
 för böcker, material och eventuella studiebesök. Kostnad för kost och logi kan variera beroende på rumsstandard och antalet måltider som ingår.

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 28 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-06-16

Våga vägra hängmattan

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan. För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och h ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-03

Här tar romerna makten

Under stora protester har Frankrikes regering utvisat tusentals romer de senaste månaderna. Europaparlamentet har stått handfallet. Men i Göteborg har romerna hittat en fristad: En folkhögskola. De senaste månaderna har romernas situation i Europa hamnat i strålkastarljuset. En dödsskjutning av en romsk man ledde till upplopp och i juli beslutade den franska regeringen att riva romska läger i ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-05

Här pluggar du gratis till personlig tränare

På Katrinebergs Folkhögskola finns utbildningen till personlig tränare som är gratis och berättigar till studiemedel. Det är unikt. Utbildningar inom hälsa och träning ligger i tiden. En av de skolor som har lyssnat av trenderna är Katrinebergs folkhögskola som har en utbildning till personlig tränare. Utbildningar till personlig tränare och inom hälsa och idrott Utbildningar till personlig träna ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön