Visa allastudier.se som: Mobil

Tips till dig som söker sent

15 oktober klockan 24.00 stängs anmälan till högskolan på antagning.se. Här är saker du ska tänka på om du ska söka det sista dygnet.

Trafiken till antagning.se, där man anmäler sig till högskolan, är så hög det sista dygnet att sajten kraschar, nästan varje gång. Här är tipsen vad du ska vara noga med om du söker det sista dygnet.

– Jag rekommenderar att man använder en vanlig PC, med Internet Explorer som webbläsare, då går det bäst att ansöka. Systemet är inte så responsivt med iphones och plattor, säger Helene Rehnvall, informatör på antagning.se.

Att ha koll på sina kontouppgifter, det vill säga inloggningsuppgifter och att den registrerade emailadressen är den rätta är också viktigt.

– Om man sitter och ska göra anmälan i sista minuten och inloggningen strejkar, kan det bli så att anmälan kommer in efter klockan 24.00 och kommer då bli behandlad som en sen anmälan, säger Helene Rehnvall.

Helene rekommenderar att man försöker undvika att ansöka de sista timmarna innan klockan tolv, för då är det vanligt att systemet kraschar. Händer det tycker hon att man ska skicka ett mail till antagning.se genom deras epostformulär där man anger anmälningskoder och rangordning. Gör man det, och skickar in sitt email i tid, kommer administratörer på antagning.se göra en anmälan till dig i efterhand.

– Det är överhuvudtaget viktigt att kontrollera att man får ett bekräftelsemail när man har gjort sin anmälan. Har du inte fått ett bekräftelsemail har du inte gjort en anmälan, säger Helene Rehnvall.

Så gör du

Så anmäler du dig till högskolan

Så gör du en sen anmälan

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 15 okt 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Fortfarande möjligt att ansöka till högskolan

Sista ansökningsdatum till högskolan har passerat – men du kan fortfarande söka. Så här funkar det. Om du vill studera på högskola i höst men inte har sökt finns det fortfarande möjlighet. Du kan göra en sen anmälan till en mängd program och kurser. – Vi uppmanar alla att ansöka till kurser som tar emot sen anmälan, det finns fortfarande en chans att komma in, säger Petter Lindquist, antagningshan ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Naturälskare – här hittar du karriären

Betyder sommaren att du klättrar i träd, planterar buskar och ständigt har jord under naglarna? Det finns perfekta utbildningar för dig. Och arbetsmarknaden ser ljus ut. Gillar du att jobba med växter och jord kan du få jobba både högt och lågt – bokstavligt talat. Utbilda dig till trädgårdsmästare och gräv gropar, bli arborist och klättra i träd eller jobba med helheten som landskapsarkitekt.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Bli lärare – visa vägen mot framtiden

Lärare är ett brett arbetsfält. Du kan arbeta på förskola och universitet, med yrkesförberedande och akademiska utbildningar. Möjligheterna är många. Läraryrket lockar allt färre. Jämfört med i fjol har i år 14 procent färre sökt någon av landets lärarutbildningar. 2010 sökte uppemot 14 700 personer lärarutbildningen som förstahandsval. I år var antalet sökande 12 615, enligt SVT:s Aktue ...
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön