Visa allastudier.se som: Mobil

Tips till dig som söker sent

15 oktober klockan 24.00 stängs anmälan till högskolan på antagning.se. Här är saker du ska tänka på om du ska söka det sista dygnet.

Trafiken till antagning.se, där man anmäler sig till högskolan, är så hög det sista dygnet att sajten kraschar, nästan varje gång. Här är tipsen vad du ska vara noga med om du söker det sista dygnet.

– Jag rekommenderar att man använder en vanlig PC, med Internet Explorer som webbläsare, då går det bäst att ansöka. Systemet är inte så responsivt med iphones och plattor, säger Helene Rehnvall, informatör på antagning.se.

Att ha koll på sina kontouppgifter, det vill säga inloggningsuppgifter och att den registrerade emailadressen är den rätta är också viktigt.

– Om man sitter och ska göra anmälan i sista minuten och inloggningen strejkar, kan det bli så att anmälan kommer in efter klockan 24.00 och kommer då bli behandlad som en sen anmälan, säger Helene Rehnvall.

Helene rekommenderar att man försöker undvika att ansöka de sista timmarna innan klockan tolv, för då är det vanligt att systemet kraschar. Händer det tycker hon att man ska skicka ett mail till antagning.se genom deras epostformulär där man anger anmälningskoder och rangordning. Gör man det, och skickar in sitt email i tid, kommer administratörer på antagning.se göra en anmälan till dig i efterhand.

– Det är överhuvudtaget viktigt att kontrollera att man får ett bekräftelsemail när man har gjort sin anmälan. Har du inte fått ett bekräftelsemail har du inte gjort en anmälan, säger Helene Rehnvall.

Så gör du

Så anmäler du dig till högskolan

Så gör du en sen anmälan

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 15 okt 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2013-03-11

Mingla rätt på jobbdagarna

Arbetsmarknadsdagen är här och det är äntligen dags att träffa potentiella arbetsgivare. Men hur gör man för att få ut mest av dagen och göra ett avtryck? Vi träffar två experter som tipsar.  Sofia Nordström, Coordinator student relations på Deloitte besöker ofta arbetsmarknadsdagar för att träffa studenter.  Hon tycker att man ska tänka på en arbetsmarknadsdag som ett mingeltillfälle och i ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-22

Utbildningarna som lönar sig mest

Är det lönt att plugga? Tittar man på det enbart ekonomiskt är svaret både ja och nej, beroende på vilken utbildning och yrke man väljer. Vi tittar närmare på vilka utbildningar man ska välja för jackpot i plånboken.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-10

Lättare att bli läkare – sök direkt efter gymnasiet

Nu kommer antagningsbeskeden, och med dem en överraskning: Du behöver inte ha maxpoäng för att bli läkare. Läkarutbildningar I dagarna skickas antagningsbeskeden ut till dem som sökt utbildningar vid svenska lärosäten våren 2011. Sammanlagt har 176 982 personer blivit antagna, en ökning med tre procent jämfört med vårterminen 2010. Enligt Verket för Högskoleservice, VHS, krävs nu inte längr ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön