Visa allastudier.se som: Mobil

Tips till dig som söker sent

15 oktober klockan 24.00 stängs anmälan till högskolan på antagning.se. Här är saker du ska tänka på om du ska söka det sista dygnet.

Trafiken till antagning.se, där man anmäler sig till högskolan, är så hög det sista dygnet att sajten kraschar, nästan varje gång. Här är tipsen vad du ska vara noga med om du söker det sista dygnet.

– Jag rekommenderar att man använder en vanlig PC, med Internet Explorer som webbläsare, då går det bäst att ansöka. Systemet är inte så responsivt med iphones och plattor, säger Helene Rehnvall, informatör på antagning.se.

Att ha koll på sina kontouppgifter, det vill säga inloggningsuppgifter och att den registrerade emailadressen är den rätta är också viktigt.

– Om man sitter och ska göra anmälan i sista minuten och inloggningen strejkar, kan det bli så att anmälan kommer in efter klockan 24.00 och kommer då bli behandlad som en sen anmälan, säger Helene Rehnvall.

Helene rekommenderar att man försöker undvika att ansöka de sista timmarna innan klockan tolv, för då är det vanligt att systemet kraschar. Händer det tycker hon att man ska skicka ett mail till antagning.se genom deras epostformulär där man anger anmälningskoder och rangordning. Gör man det, och skickar in sitt email i tid, kommer administratörer på antagning.se göra en anmälan till dig i efterhand.

– Det är överhuvudtaget viktigt att kontrollera att man får ett bekräftelsemail när man har gjort sin anmälan. Har du inte fått ett bekräftelsemail har du inte gjort en anmälan, säger Helene Rehnvall.

Så gör du

Så anmäler du dig till högskolan

Så gör du en sen anmälan

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 15 okt 2013

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-17

Välj smart – säkra en plats på högskolan

Innan du bestämmer dig för vilket program på högskolan du ska söka, titta på antagningsstatistiken. På så sätt kan du välja smartare och säkrare få en plats. Tuula Kuosmanen, chef för antagningsproduktion på Verket för Högskoleservice (numera Universitets- och högskolerådet) tycker absolut att man ska gå in och titta på de senaste årens antagningsstatistik för de utbildningar man är intresserad av ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-17

Dåliga betyg men talang?

Du har möjlighet att komma in på drömutbildningen även om du har dåliga betyg.  Här är utbildningarna som ser bortom betygen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-09

Plugga mitt i livet – så funkar det

Att börja plugga mitt i livet kan vara fantastiskt, men också tufft. Och är det verkligen värt det? Stefan Sjödin gick från en spikrak karriär inom media till att utbilda sig till läkare. Stefan Sjödin hade två yrkesdrömmar som barn; journalist och läkare. Karriären som journalist gick spikrakt uppåt men som 33-årig chefredaktör och tvåbarnspappa fick han nog –  och började plugga till läkare ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön