06 dec 2021

TOEFL – språktest i engelska

Över två miljoner individer gör TOEFL-testet varje år. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Testet mäter din kombinerade förmåga att höra, läsa, prata och skriva engelska för akademiska ändamål.

Testets innehåll

TOEFL testar din förmåga att kombinera olika kunskaper i kombination, dvs:

  • Läsa, lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Läsa, lyssna och sedan skriva svar på frågor.

Nedan är tidsöversikt och innehåll för en testdag:

1. LÄSA

I avsnittet läsning får du läsa 3–4 textstycken, vars text är utdrag från böcker på akademisk nivå. Därefter ska du svara på 12–14 frågor per stycke. Momentet tar cirka 60–100 minuter.

2. LYSSNA

Lyssna på lektioner och diskussioner i klassrummet och svara på frågor. Det är 34–51 frågor och testmomentet tar 60–90 minuter.

4. TALA

Välj ett ämne att prata om. Det är sex uppgifter och testmomentet tar cirka 60–100 minuter att utföra.

5. SKRIVA

Skriv korta uppsatssvar på hör- och läsövningar. Testmomentet innehåller två uppgifter ("Integrated Writing Task" samt "Independent Writing Task") och tar cirka 50 minuter att utföra.

Total testtid: 4 timmar och 30 minuter

Hur och var

Du gör testet på internet i en testlokal i Stockholm eller Malmö. Testet brukar hållas minst en gång i månaden. För adress till kurslokal se TOEFL.s hemsida.

Avgift

Kostnaden för att skriva TOEFL är ca 2 400 kronor (2021).

Anmälan

Anmälan görs på TOEFL:s hemsida.

Läs mer om utlandsstudier här:

Plugga utomlands – Så funkar det

8 fördelar med att plugga utomlands

Senast uppdaterad: 06 dec 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Josefin förverkligade sin dröm – pluggade i San Diego

Josefin Wallerman bytte Stockholm mot San Diego en termin och tycker att det är bland det bästa hon gjort. – Det var helt underbart att plugga i San Diego. Universitetet var jättebra, vädret fantastiskt och människorna supertrevliga. Det var ett år efter gymnasiet som Josefin packade sina väskor och lämnade Sverige. Några månader tidigare hade planerna på en termin i Kalifornien börjat ta form.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype. Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-20

Studera i Norge

Norge är för dig som vill studera utomlands med ändå känna dig som hemma. Varja ditt studentliv med ett grymt frliuftsliv, storstadspuls och sköna människor!

Läs mer