Visa allastudier.se som: Mobil

Usel rektor sänkte skola med Excel

Har du funderat på att ljuga i ditt CV och låtsas att du kan något du inte behärskar? En rektor i Helsingborg stängde skolan på ett ovanligt sätt.

Några veckor före skolstart kom beskedet som en blixt från klar himmel: Den kristna friskolan Pauliskolan i Helsingborg läggs ner. Den förre rektorn gjorde fel i dataprogrammet Excel och därför upptäcktes inte bristen på pengar förrän det var för sent. I måndags försattes skolan i konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt Maria Holm vid skol- och fritidsförvaltningen kommer samtliga, cirka 80 drabbade elever, att få plats på andra skolor.

Relaterat

Rektor-robot väcker trötta elever

Lärare varnas för tuschstraff

Rektorer anlitar byggelever privat

TT / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 19 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Så blir du bäst på Youtube

Här hittar du årets mest visade klipp på Youtube. Dessutom: Utbildningar inom musik, fordon och mycket mer.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Gymnasieskolor satsar på E-böcker

Snart kan slitna skolböcker vara ett minne blott i svenska skolor. Till hösten 2010 blir Statsgymnasiet i Århus första skolan i landet att satsa på papperslös undervisning och i Jönköping satsar skolorna på läsplattor. Höstterminen blir en ny start för Statsgymnasiet i Århus. Då kommer man nämligen övergå till undervisning helt på bärbara datorer, smartboards och e-böcker, rapporterar Bogmarked ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Pedofil fick starta gymnasieskolor

En dömd pedofil fick starta tre friskolor i Stockholm. Idag har han lämnat över ledningen till kvinnlig hallick. En dömd pedofil har startat och drivit tre fristående gymnasieskolor i Stockholmsområdet, uppger TV 4 Nyheterna. År 2000 fick den 47-årige mannen tillstånd att starta friskolorna, trots att han mindre än två år tidigare avtjänat ett treårigt fängelsestraff för att ha haft samlag med en ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön