Visa allastudier.se som: Mobil
Content marketing

Utbilda dig inom content marketing

I dag är begreppet “content marketing” minst sagt uppe på tapeten. Så pass mycket att det erbjuds nischade utbildningar inom ämnet. Men vad är content marketing och hur ser upplägget för dessa utbildningar egentligen ut?

Content marketing, eller på svenska; innehållsmarknadsföring, handlar precis som det låter om marknadsföring med hjälp av innehåll. Välgjort innehåll som är intressant och skapar värde för den utvalda målgruppen – allt för att bygga ett förtroende och få en lojal kund. Content marketing handlar om att skapa innehåll som ger nånting till den som konsumerar.

Idag är content marketing viktigare än någonsin, eftersom den digitala världen har öppnat upp oändliga dörrar till information. Din information måste vara den bästa, den mest intressanta och den mest pålitliga i informationsdjungeln.

Utbildningar som gör dig eftertraktad

För att bli bra på content marketing krävs det förståelse för både mottagaren och själva arbetet i sig. Därför har det under de senaste åren dykt upp en hel del utbildningar av olika omfattning som man kan gå för att bli proffs på just content marketing. Perfekt för dig som vill jobba med en modern form av marknadsföring och samtidigt bli eftertraktad på arbetsmarknaden. Nedan listar vi några av dessa utbildningar och djupdyker i tre av dem:

En av utbildningarna kommer från Stockholms skrivbyrå och är en utbildning i Content Kundcase. Utbildningen ges på distans och har varit aktuell i drygt ett år och handlar helt enkelt om att visa hur kraftfullt ett bra kundcase kan vara för din marknadsföring. Kursen innefattar allt från hur du genomför en lyckad intervju, tips på strukturer och innehållsval till hur du effektiviserar din produktion. Och sist men inte minst, hur du når ut och sprider ditt kundcase. En kurs som ger ett ess i ärmen för alla marknadsförare.

Om du vill ha en praktisk kurs inom Content marketing så behöver du inte läsa längre än den här länken. Skillstarter erbjuder en ny kurs av industriproffs för alla med intresse av kommunikation. Kursen grundades av Pontus Staunstrup och Christer Pettersson, med målet utbilda utifrån fokus på verkliga företag och situationer och dela med sig av sina erfarenheter.

IHM Business School har en 4-dagars-utbildning tillsammans med Maria Westman. Utbildningen grundades under våren 2019 och har affärsfokus och ser till att du får verktygen och metoderna för att ta dig an content marketing med strategiskt och taktiskt tänkande.

Några fler kurser att välja mellan är:

  • Grafiska Akademin – Content Marketing kurs från grunden
  • Mynewsdesk – Bli ett Content Marketing-proffs!
  • WestKomp 0.1 – Content Marketing
  • Infomedia tech – Content Marketing
  • Resumé – Content marketing-strategi – skapa engagerande innehåll och nå rätt mottagare
  • Hey Communication – Content marketing-kurs

Det finns massvis av bra och intressanta kurser inom innehåll. Bredda dina kunskaper och bli den bästa content marketer du kan bli!

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av TopDog. 

Senast uppdaterad: 14 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Nu avgörs Yrkes-SM

Yrkes-SM i Malmö ska avgöras! Guldsmeder, murare och kockar är exempel på de 40 yrkesgrupper som gör upp om medaljerna. Läs mer om tävlingen här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-11

Låt inte slumpen bestämma

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-14

Effektiva spartips för en bättre studentekonomi

Studentlivet är utvecklande, lärorikt och fyllt med spännande upptåg men den är också förknippad med en tajtare budget. Ett bra sätt för att få mer kvar i plånboken är att sänka sina omkostnader i vardagen.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön