Visa allastudier.se som: Mobil

Välkommen till Yrkes-SM, Sveriges jobbigaste evenemang

Har du drömt om att bli murare? Svetsare? Flygmekaniker? Plattsättare? Plåtslagare? Målare? Frisör? Träarbetare? Grafisk designer? Florist? Då kan Yrkes-SM vara något för dig. 

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn.

Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 30-40-tal yrken.

Alla med det gemensamt att de vill tävla och gärna vinna medalj men också för att få visa upp sina yrken för att få fler unga att våga välja samma yrke som de valt. De vill också inspirera andra att titta närmare på, ibland okända men spännande, yrkesutbildningar som ger ett bra framtidssmart jobb med mycket goda framtida jobbchanser.

Sidor att hålla koll på

allastudier.se

worldskills.se

yrkessm.se

#Yrkessm

#Blinåt

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Vad är en diplomutbildning?

Komvux, YH, lärling, högskola med mera. Vägarna till kunskap är många och en doldis i sammanhanget är diplomutbildningen – vad är det egentligen?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Nu avgörs Yrkes-SM

Yrkes-SM i Malmö ska avgöras! Guldsmeder, murare och kockar är exempel på de 40 yrkesgrupper som gör upp om medaljerna. Läs mer om tävlingen här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-11

Låt inte slumpen bestämma

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön