Visa allastudier.se som: Mobil

Världens 500 främsta universitet

Bland de 20 högst rankade universiteten i världen finns 17 amerikanska, med anrika Harvard högst upp på listan. Elva svenska universitet finns med bland topp 500.

"The Academic Ranking of World Universities" tas fram av forskare på Center for World-Class Universities of Shanghai Jiao Tong University och rankar årligen världens 500 främsta universitet. 

I årets rankning är Harvard University högst rankat, följt av Stanford University och University of California Berkeley. Första icke-amerikanska universitet hittar vi på plats 5, nämligen brittiska University of Cambridge. Först på plats 44 hittar vi ett svenskt universitet, Karolinska Institutet.

Rankingen grundas på olika faktorer som mäter akademiska och forskningsprestationer såsom hur många akademiska utmärkelser (till exempel Nobelpriset) universitets professorer och tidigare studenter har fått, och  hur många vetenskapliga artiklar universitetet har fått publicerat.

10 i topp

1. Harvard University, USA

2. Stanford University, USA

3. University of California Berkeley, USA

4 Massachusettes Insitute of Technology (MIT), USA

5. University of Cambridge, UK

6. California Institute of Technology, USA

7. Princeton University, USA

8. Columbia University, USA

9. University of Chicago, USA

10. University of Oxford, UK

Se hela listan, plats 1-500

AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 11 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-06-15

Toppbetyg för svensk utbildning

Utländska studenter ger högskoleutbildning i Sverige toppbetyg men tycker att kontakten med arbetsmarknaden och det svenska samhället är dålig. Det visar resultatet från en studentbarometer som besvarats av 138 000 internationella studenter vid 203 universitet i Europa och Asien. På den övergripande frågan: Hur nöjd är du sammantaget med studierna vid ditt universitet, är 4 svenska lärosäte ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Läkarstudenter använder knark

Enligt en undersökning är narkotikaanvändningen inte ovanlig bland läkarstudenter i Uppsala. En tredjedel vet var de kan få tag på narkotika. SR:s Upplandsnytt har genomfört en undersökning angående narkotikavanor bland läkarstudenter i Uppsala. I undersökningen svarade var sjätte student att de någon gång provat narkotika. Fem procent hade använt narkotika under den senaste månaden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Ännu finns chansen att bli biolog

Biologprogrammet är en av många utbildningar med platser kvar. Sök i tid om du vill ha en plats. Här hittar du lediga restplatser. Kandidatprogrammet i biologi vid Göteborgs universitet är en av många utbildningar med platser kvar inför höstterminen. Just nu är tio platser lediga. Dessutom räknar institutionen med flera sena avhopp av de som kommit in på andra utbildningar.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön