Visa allastudier.se som: Mobil

Våga vägra hängmattan

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan.

Storstäderna sjuder av kurser

För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och hattillverkning till dans, Aktiekunskap och Wordpress.

Skrivarkurser populära

Några som stärker upp sitt utbud under sommaren är Skrivarakademin som är en del av Folkuniversitetet. Inga-Lina Lindqvist som är lärare för kursen ”Att skriva sitt liv” ser att många av sommarens deltagare väljer att fortsätta sin skrivarutbildning under hösten.

– Aldrig har behovet av att uttrycka sina erfarenheter i skrift varit större än nu. Jag tror att det brinnande intresset av att formulera sina tankar i ord är en viktig del av den personliga utvecklingen, säger Inga-Lina Lindqvist.

Folkhögskolor för en somrig upplevelse

Vill du uppleva en lantlig och lugn miljö samtidigt som du får göra något kreativt och träffa intressanta människor? Folkhögskolorna satsar stort på sommarkurser, de ligger oftast på landet och man bor och äter på skolan. 755 träffar får man upp när man söker på sommarkurser på folkhogskola.nu. Kurserna är oftast inte mer än en vecka långa och de allra flesta har lediga platser kvar, där man kan ansöka fram till kursstart.

Relaterat

Sommarkurser ett kul alternativ på semestern

Lär dig att må bra i sommar

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 16 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-28

Ta med barnen på sommarkurs

”Busiga och vilda broderier”, "Kreativt skrivande" och ”Coachande ledarskap” är exempel på de 741 sommarkurser man kan läsa på folkhögskola i sommar. För den som vill göra något annorlunda och utvecklande på semestern finns alla möjligheter – med eller utan barn. Sök bland alla sommarkurser på folkhögskola – Välj "filtrera resultat" och sedan "sommar + år".
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-05

Här pluggar du gratis till personlig tränare

På Katrinebergs Folkhögskola finns utbildningen till personlig tränare som är gratis och berättigar till studiemedel. Det är unikt. Utbildningar inom hälsa och träning ligger i tiden. En av de skolor som har lyssnat av trenderna är Katrinebergs folkhögskola som har en utbildning till personlig tränare. Utbildningar till personlig tränare och inom hälsa och idrott Utbildningar till personlig träna ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-18

Danderydsborna mest välutbildade

Storstadskommuner och residensstäder har en större andel högutbildade än riksgenomsnittet. Majoriteten av kommunerna med allra högst utbildningsnivå ligger i Stockholms län. Danderyd toppar listan. Danderyd kan ståta med Sveriges högsta utbildningsnivå. Där har 55 procent av invånarna i åldrarna 25–65 år minst tre års utbildning efter gymnasiet. Lund är tvåa med 51 procent och Lomma trea med 44 pr ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön