Visa allastudier.se som: Mobil

Våga vägra hängmattan

Tillhör du skaran som slappnar av mest när du får aktivera dig? Utbildningssverige sjuder av kurser även under sommaren ­– för dig som vill vägra hängmattan.

Storstäderna sjuder av kurser

För den som vill stanna i stan finns massor av alternativ. Folkuniversitetet är en stor kursarrangör med kurser under hela sommaren. Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder till exempel 489 sommarkurser inom alltifrån drama, konst, språk och hattillverkning till dans, Aktiekunskap och Wordpress.

Skrivarkurser populära

Några som stärker upp sitt utbud under sommaren är Skrivarakademin som är en del av Folkuniversitetet. Inga-Lina Lindqvist som är lärare för kursen ”Att skriva sitt liv” ser att många av sommarens deltagare väljer att fortsätta sin skrivarutbildning under hösten.

– Aldrig har behovet av att uttrycka sina erfarenheter i skrift varit större än nu. Jag tror att det brinnande intresset av att formulera sina tankar i ord är en viktig del av den personliga utvecklingen, säger Inga-Lina Lindqvist.

Folkhögskolor för en somrig upplevelse

Vill du uppleva en lantlig och lugn miljö samtidigt som du får göra något kreativt och träffa intressanta människor? Folkhögskolorna satsar stort på sommarkurser, de ligger oftast på landet och man bor och äter på skolan. 755 träffar får man upp när man söker på sommarkurser på folkhogskola.nu. Kurserna är oftast inte mer än en vecka långa och de allra flesta har lediga platser kvar, där man kan ansöka fram till kursstart.

Relaterat

Sommarkurser ett kul alternativ på semestern

Lär dig att må bra i sommar

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 16 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Hitta din utbildningstyp

Universitet, Yrkeshögskola eller Komvux? Vilken typ av utbildningstyp passar dig allra bäst? Läs mer om de olika utbildningstyperna och hur populära de är!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-01-05

5 pluggtips från Allakando - Privatundervisning, kurser & läxhjälp

Vi på Allakando jobbar dagligen med läxhjälp och vi måste erkänna att vi älskar plugg – att få lära oss nya saker och att utvecklas som personer. Här kommer våra bästa pluggtips!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-25

Kunskap & kamp: Framtidsmässan

Många ekonomyrken försvinner när arbetsuppgifterna nu datoriseras i snabb takt. Det är viktigt att känna till för de som ska välja utbildning efter gymnasiet. 

Läs mer