Visa allastudier.se som: Mobil

"Vi vill ha en levande mässa"

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare.

Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”. Ett av projekten de gör på utbildningen det här året är att projektleda årets yh-mässa.

– Det är en av de största fördelarna med yrkeshögskoleutbildning, att man alltid jobbar med skarpa projekt och att det är en bra mix av teori och praktik, säger Ylva Claesson.

På årets yh-mässa kommer man kunna träffa ett 30-tal yhutbildningsanordnare för att få information om olika utbildningar och hur det funkar att studera inom yrkeshögskolan. Det finns också tillfälle att gå på speed-dejting med studie- och yrkesvägledare, som är experter på just yrkeshögskoleutbildningar.

      Mässan är ett ypperligt tillfälle att träffa yh-anordnare, mingla och skapa ett nätverk. Den hjälper en också att bli lite klar i sin bild av vad som finns, säger Sandra Smith.

Projektledarna lovar också att mässan ska vara inspirerande på andra sätt.

– Vi vill ha en levande mässa med konferencier, som hela tiden ställer frågor till besökare och utställare, säger Fredrik Johnsson.

– Vårt mål är att både utställare och besökare ska tycka att det är en rolig mässa, där man vill stanna länge. Vi kommer till exempel ha fyra föreläsare som föreläser under dagen, till exempel om  human scanning, vilket man kan ha stor nytta av på en anställningsintervju för att få övertaget, säger Sandra Strandberg.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2011-11-08

Urartad fest - nytt sätt att marknadsföra

Ebba Sjöberg och Lena Thulin drog ihop sin klass för en eftermiddag på stan. Det blev en av de mest annorlunda marknadsföringsinsatserna för en utbildning vi har sett. En urartad fest som behöver en utbildad eventkoordinator. En lullig festdeltagare kommer fram och frågar var man fyller på champagnen. Några dansar i otakt och undrar när bandet egentligen ska börja spela.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Så får du jobba med stjärnorna

Lärarutbildningen har hjälpt Eric Sjölin i jobbet som supporteransvarig i fotbollsklubben IF Elfsborg.Privat Älskar du sport och vill jobba på de stora arenorna? Du måste inte vara Messi för att hamna där. Här hittar du karriärvägarna in i sportens värld. Du måste inte vara världsstjärna för att få jobba på elitnivå med sport. Runt alla idrottshändelser finns en mängd viktiga människor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-21

Starta eget under studierna

Starta eget under studietiden för att skaffa dig arbetslivserfarenhet och få utrymme att göra det du vill, utan att behöva ta stora risker ekonomiskt.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön