Visa allastudier.se som: Mobil

YH-succén fortsätter

Yrkeshögskolan har i flera år varit en framgångssaga och det ser fortsatt ljust ut för dig som går en YH-utbildning. Enligt en färsk rapport har nio av tio elever jobb ett år efter examen.

YH-utbildningarna är ett resultat av marknadens kompetensbehov och har de senaste åren varit en succé. Rapporten ”Studerandes sysselsättning 2015” från Myndigheten för yrkeshögskolan visar att trenden fortsätter. Sju av tio elever har jobb inom en månad efter examen och nio av tio inom ett år.

– Då utbildningarna tas fram ur arbetsmarknadens behov och önskemål är det inte konstigt att Yrkeshögskolan har blivit en stor framgång. Dessutom är vår praktikform LIA, lärande i arbete, väldigt lyckad, säger Jenny Sörby, kommunikationschef på Myndigheten för yrkeshögskolan.

Vill du ha jobb är det alltså YH-utbildningar du ska söka dig till, och vill du vara extra säker på anställning efter utbildningen vet Jenny Sörby vad du ska studera.

– Årets rapport visade att hälso- och sjukvård har ett bättre resultat jämfört med de andra utbildningsområdena. Men som rapporten redovisar finns goda chanser inom många områden när det gäller YH-utbildningarna.

Nio av tio i jobb inom ett år är imponerande siffror, men Jenny Sörby berättar att ambitionerna är ännu större.

– Vår målsättning är att så många som möjligt ska ha nytta av våra utbildningar, både företag och studerande – vi vill alltid förbättra oss. Ett exempel på förbättringsområden är huruvida arbetet man får stämmer överens med utbildningen man har examen från. Vi jobbar för allas intressen och kommer att fortsätta finslipa Yrkeshögskolan för ett ännu bättre resultat i framtiden.

Sök bland YH-utbildningar.

AllaStudier redaktionen

Senast uppdaterad: 03 jul 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-08-21

Därför väljer så många en YH-utbildning

Funderar du på att börja plugga för att få ett kvalificerat jobb? Det finns många olika utbildningsformer att välja mellan - vi listar fördelarna med just en yrkeshögskoleutbildning!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

YH-läraren: Eleverna kastas in i verkligheten

Christopher-Robin Eklund hade jobbat som fotograf i flera år när han kände att han behövde göra något annat. Idag är han program manager på YH-skolan Hyper Island.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Söka en YH-utbildning – anordnarnas bästa tips

YH-utbildningarna blir allt mer populära och konkurrensen om platserna är hård. Hur gör du egentligen för att knipa en plats? Ta del av de bästa tipsen här!

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön