Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz

Culinary Arts Academy
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Le Bouveret
3-9 månaders studier + 6-12 månaders praktik
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Le Bouveret

Videoreportage

Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz

Konditorutbildning i världsklass. Studera “Konditori och chokladkonst” vid Culinary Arts Academy Switzerland

Programmet Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts” är en intensiv konditorutbildning. Inga förkunskaper krävs för att läsa programmet utan det som krävs är passion för konditori och ambitionen att göra det till sin framtida karriär. Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment . Kontakta oss för mer information.

Utbildningen består av 3 separata terminer på 3 månader vardera på campus i Le Bouveret. Du kan läsa en, två eller tre terminer beroende på dina mål och vad du vill få ut av din utbildning.  Undervisningen kombineras med 6-12 månader internationell praktik.

  • Termin 1 är en traditionell bageri-och konditoriutbildning med fokus på bröd, kex, kakor, tårtor, pajer och salta inslag. Efter termin 1 får du ett Certificate in Pastry & Baking.
  • Termin 2 består av restaurangkonditori då du bland annat lär dig varma, kalla och frusna tallriksdesserter, chokladkonst, praliner, tryfflar och avancerade tårtor. Du lär dig också skapa veganska och glutenfria recept. Efter termin 2 får du ett Diploma in Pastry & Chocolate Arts.
  • Termin 3 består av konstnärliga spetskunskaper med fokus på pastillageskulpturer, specialiserade sockertekniker, chokladstatyer och en arrangerad tävling som ger dig en introduktion till professionellt tävlande. Efter termin 3 får du ett Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts.

Praktiken är i absolut världsklass och ger studenten möjligheten att påbörja en framgångsrik karriär som ”Pastry Chef” på lyxverksamheter världen över. Några populära destinationer brukar vara Schweiz, London, Italien, Belgien och Hong Kong.

Vi erbjuder små klasser och ett nära samarbete mellan lärare och elever, för att utveckla morgondagens kreativa konditorer. Kontinuerlig praktik i skolans fine-dining restaurang ger nödvändig erfarenhet inför praktiken.

Culinary Arts Academy Switzerland erbjuder en helgjuten konditorutbildning och ger en omfattande förberedelse för en yrkeskarriär. Förutom undervisningen i skolans lokaler arrangerar vi utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events.

Helt CSN-finansierad, internationell upplevelse.

Under tiden på skolan ingår mat och boende på skolans campus. Eftersom utbildningen är ackrediterad och CSN-berättigad, kan du finansiera hela din vistelse i Schweiz med hjälp av CSN:s studiemedel.

Varför välja Culinary Arts Academy?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Examen & Intyg

Swiss Grand Diploma in Pastry & Chocolate Arts

Reportage

Amanda Falck – chokladskulptur inspirerad av Norrlands natur

Jag visste att jag ville jobba med något som tillät mig att vara kreativ och arbeta med händerna. Jag hade tidigare jobbat i olika skolkök och trivdes väldigt bra med det höga tempot. När jag av en slump fick höra om den här utbildningen så kändes det som det självklara alternativet för mig.



Det bästa med att göra bakverk är naturligtvis godiset!

Något som började som en hobby efter skolan tar nu Lina till tävlingar på på internationell nivå. Sedan hon avslutade programmetPastry & Chocolate Artsi Schweiz har Lina gjort praktik i Hongkong, åkt tillbaka till Sverige, arbetat på ett lokalt hotell som konditor, och blivit en stolt medlem av ett regionalt kulinariskt team. Nästa steg i hennes planer, säger hon, är guldmedaljen och mer gräddvispning.



Smilla Funk – Våga ta chansen, och följa det man tycker om

Jag studerar på Culinary Arts Academy Switzerlandi Luzern, programmet heter Swiss Grand Diploma in Pastry and Chocolate Arts. Jag har precis genomfört de två första terminerna och är just nu ute på praktik i sex månader. När jag kommer tillbaka till Schweiz i oktober ska jag göra min tredje termin.



Culinary Arts Academy

KOCK- OCH KONDITORUTBILDNINGAR PÅ CULINARY ARTS ACADEMY SWITZERLAND - Kandidatexamen  Är du redo att utmana dagens kulinariska upplevelser? Drömmer om en internationell karriär? Och få en studietid fylld med upplevelser i världsklass? Swiss Education Group (SEG) är en av världens...


Läs mer om Culinary Arts Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Culinary Arts Academy

Recensioner

Det finns inga recensioner för Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Choklad- och Konditorutbildning i Schweiz från Culinary Arts Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön