Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
360 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
Höst
19 april

Göteborg
Vår
15 oktober
Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Läkarprogrammet

Läkarprogrammet är en akademisk yrkesutbildning som sträcker sig över tolv terminer (6 år) och ger dig behörighet att ansöka om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen. Under utbildningen får du de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som legitimerad läkare och du blir väl förbered för både bastjänstgöring och specialistutbildning.

Teori och praktik

Under utbildningen kommer du att uppnå kunskaper, färdigheter, förmågor och förhållningssätt som krävs för läkaryrket. Programmets tolv terminer delas upp i tre stadier. Under första delen av utbildningen, som omfattar de fyra första terminerna, får du som student teoretisk kunskap om hur människokroppen är uppbyggd och hur den fungerar. Redan i början av utbildningen startar kontakten med patienter och sjukvården, och du får utbildning i patientbemötande. Under andra delen av utbildningen är undervisningen inriktad mot sjukdom, dess uppkomst, orsak och utbredning. Sista delen av utbildningen är huvudsakligen träning av läkarens arbetsuppgifter; denna del är förlagd inom sjukvården.

Målet är att du som examinerad läkare ska vara väl förberedd att möta patienter och delta i den medicinska utvecklingen, till exempel genom fortsatta studier på forskarnivå.

Under programmet inhämtar du kunskap som leder till förståelse om människokroppens byggnad och funktion vid hälsa och sjukdom från molekylär- och cellnivå till den levande människan. Likaså omfattas hur sjukdomar diagnostiseras och behandlas likväl som hur vissa sjukdomar ska kunna förebyggas. Vidare kommer du under utbildningen att tränas i till exempel kommunikation och bemötande av de människor du möter inom sjukvården, liksom andra färdigheter som till exempel ett vetenskapligt förhållningssätt till det medicinska ämnet.

Undervisning

Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, gruppundervisning, laborationer, klinisk utbildning, handledning med egenreflektion och återkoppling samt fall- och fältstudier.

Huvuddelen av utbildningen är förlagd till Göteborg men under viss tid kan du få klinisk träning och praktik vid andra orter i regionen vilket kan medföra kostnader för dig som student. Krav gällande klädsel och hygien följer sjukvårdens direktiv. Vissa kurser inom programmet kan komma att ges på engelska. Utdrag från belastningsregistret kan komma att göras inför kliniska placeringar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D eller Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 (områdesbehörighet 13/A13).

Examen & Intyg

Läkarexamen

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Välkommen till Sahlgrenska akademin!

Sahlgrenska akademin främjar människors hälsa genom utbildning och forskning. När du väljer ett av våra utbildningsprogram blir du livsviktig för människor som du kommer i kontakt med i ditt yrkesverksamma liv. Flera av våra utbildningsprogram är bland de mest populära...


Läs mer om Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Läkarprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Medicinaregatan 3
41390 Göteborg

Recensioner

Det finns inga recensioner för Läkarprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet från Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön