Sammanfattning
Komvux
Uppsala
24-30 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Uppsala
Löpande

Uppsala
Löpande

Maskinförarutbildning

Visste du att vägen till jobb kan vara en utbildning till anläggningsmaskinförare? Efterfrågan på maskinförare är stor och genom Vuxenutbildningen Linnés utbildning får du den kunskap som krävs.

Om maskinförarutbildningen
Gå utbildningen till anläggningsmaskinförare och lär dig köra och underhålla anläggningsmaskiner så som grävmaskin och hjullastare. Utbildningen ges i samarbete med Maskinentreprenörernas skola, ME-skolan.

Vad får du lära dig?
Du lär dig att bygga vägar och husgrunder, lasta olika typer av material och att gräva och lägga vatten- och avloppsledningar.Du arbetar med laser och GPS-utrustning för höjdmätning och positionering. Du får också lära dig om ritningsläsning, mätning och utsättning samt egenskaper hos jordarter och grusmaterial.

Moderna maskiner och modern teknik
Skolan använder sig av moderna maskiner där du tillbringar en stor del av studietiden. Du får jobba med den senaste tekniken och en variation av maskintyper. Det ger dig en god förberedelse för yrkeslivet.

Säkerhet och arbetsmiljö i fokus
Ett genomgående tema under hela utbildningen är säkerhet, arbetsmiljö och kvalitetsaspekter när du utför olika arbetsmoment.

Utbildningens innehåll
De kurser som ingår i utbildningen är:

Anläggningsmaskinförare 1, 200 p
Anläggningsmaskinförare 2, 200 p
Anläggningsmaskinförare 3, 200 p
Anläggningsmaskinförare 4, 200 p
Anläggningsförare - process, 100 p
Anläggning – ledningsbyggnad, 200 p
Anläggning - vägbyggnad, 100 p

Praktik
Under utbildningen ingår praktik med ca 6-8 veckor hos branschföretag, vilket ger en bra inblick i branschen samt möjlighet att knyta viktiga kontakter för ditt kommande yrkesliv. Under praktiken har du en handledare på företaget som hjälper dig att komma in i företagets rutiner och delar med sig av sin erfarenhet och ger råd och tips.

Efter utbildningen
Efterfrågan på utbildade maskinförare är stor. Efter godkänd utbildning och praktik utfärdas ett utbildningsintyg som ger dig behörighet att arbeta med de maskiner som ingår i utbildningen.

När du sedan får en anställning i ett branschföretag ska ditt utbildningsintyg bytas ut mot en utbildningsbok som du har med dig under färdigutbildningstiden. När du är färdigutbildad ansöker du om ditt yrkesbevis.

Förkunskaper

Du behöver vara 20 år eller äldre och ha B-körkort för att ansöka till utbildningen.

Examen & Intyg

Efter varje avslutad kurs sätts betyg. Du kan få ett samlat betygsdokument eller nå ett slutbetyg.

Uppsala Kommun - Utbildnings- och jobbcenter

Uppsala Kommun - Utbildning och jobbcenter erbjuder ett brett utbud av utbildningar och kurserHos oss kan du som saknar betyg från grundskola eller gymnasium läsa in det du behöver. Vi riktar oss även till dig vill komplettera din behörighet för att...


Läs mer om Uppsala Kommun - Utbildnings- och jobbcenter och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala Kommun - Utbildnings- och jobbcenter

Recensioner

Det finns inga recensioner för Maskinförarutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön