Visa allastudier.se som: Mobil

Ditt resultat:

Hälsa, välmående, omsorg

OMHÄNDERTAGANDE – INLYSSNANDE – LUGN – EMPATISK - LOGISK – LÖSNINGSORIENTERAD


Du skulle passa alldeles utmärkt att jobba inom hälsa, välmående och omsorg! Att hjälpa människor att må bra och vara friska är ett jobb som alltid kommer finnas och är av stor vikt för att samhället ska fungera. Vare sig det handlar om att jobba som sjukgymnast, läkare eller dietist kan du tack vare dina egenskaper hjälpa människor att må bättre.

Du är en empatisk och omhändertagande person, som tar dig tid för människor i din omgivning. Du är en god lyssnare, och ser lösningar när andra ser problem. I stressade situationer är du personen som har förmågan att hålla dig lugn och kan tänka logiskt. Dina egenskaper gör att du skulle klara av ett yrke inom hälsa, välmående och omsorg med bravur!

HÄLSA/SKÖNHET/FRISKVÅRD

Är du nästa personliga tränare, kostrådgivare eller massageterapeut? Att välja en yrkesbana inom det här området har blivit väldigt populärt, allt eftersom intresset för hälsa, skönhet och friskvård ökat i stadig takt.

Idag är just hälsa, skönhet och friskvård ämnen som är väldigt omtalade då många människor strävar efter att leva ett hälsosamt, friskt och långt liv. Ibland behövs dock lite hjälp på vägen – det är där du har möjlighet att komma in och påverka!

Kanske vill du jobba inom ...

FRISKVÅRD, HÄLSOPEDAGOGIK OCH TRÄNING
Har du ett intresse för friskvård, att få människor att röra på sig och leva ett friskt liv? Genom att gå en utbildning inom friskvård, hälsopedagogik eller träning får du jobba inom ett yrke där du får träffa många människor och med hjälp av verktyg från din utbildning hjälpa dem att på ett eller annat sätt må bättre. Du kan till exempel föreläsa om hälsa och friskvård eller jobba som personlig tränare.

Utbildningar inom Friskvård och hälsopedagogik

Utbildningar inom Träning

FLER OMRÅDEN INOM HÄLSA/SKÖNHET/FRISKVÅRD:

Fotvård
Hudvård och spaterapi
Massage
Träning
Yoga/Mindfulness
Idrott och sport
Kost och näringslära

VÅRD/MEDICIN

Har du ett intresse för hur kroppen fungerar, medicin och att hjälpa människor att må bättre? Kanske vill du jobba som specialistläkare, sjuksköterska, eller inom äldreomsorg?

Vård och medicin behövs överallt i världen – hela tiden. Kunskap och forskning inom området utvecklas ständigt och gör att fler och fler människor kan leva ett friskt och långt liv.

Kanske vill du jobba som ...

LÄKARE
Med den kunskap du besitter som läkare kommer du vara tryggheten för många människor. Du kommer ha möjlighet att göra stor skillnad, och i många fall kunna rädda liv. Som läkare kan du jobba inom många olika områden, allt beroende på vad du vill specialisera dig inom. Du har även möjlighet att jobba utomlands och hjälpa människor i alla delar av världen.

Utbildningar till Läkare

SJUKSKÖTERSKA
Som sjuksköterska har du många bollar i luften med det huvudsakliga ansvaret att hjälpa människor med vård. Du kan jobba på vårdcentral eller sjukhus, på olika avdelningar som är specialiserade inom ett visst område, och med olika åldersgrupper. Du får jobba tillsammans med läkare och andra sjuksköterskor, och är med och gör stor skillnad för människor som behöver vård.  

Utbildningar till Sjuksköterska

FLER YRKEN INOM OMRÅDET:

Biomedicin
Dietist
Hälsa och samhälle
Hälso- och sjukvårdsaministration
Medicin
Omvårdnad/omsorg
Psykoterapi/KBT
Sjukgymnastik och rehabilitering
Tal och hörsel
Tandvård
Veterinär

BETEENDEVETENSKAP

Beteendevetenskap är ett brett ämne – med fokus på det mänskliga beteendet. Här finns bland annat möjlighet att bli psykolog, jobba som socialpedagog eller socionom.  

Genom att studera beteendevetenskap får du kunskap om människan på ett annat plan än om du pluggar till läkare eller sjuksköterska. Här får du specialisera dig på hur och varför människor tänker, agerar och fungerar som de gör.

Kanske vill du jobba inom ...

PSYKOLOGI
Som psykolog får du möta människor och förbättra deras psykiska hälsa och välmående. Du får träffa personer som behöver guidning, vill reda ut tidigare händelser i livet eller gå i terapi tillsammans med en närstående. Ditt jobb går till stor del ut på att lyssna, förstå, vägleda och stödja. Jobb som psykolog finns på många ställen, bland annat på sjukhus, skolor och inom kriminalvården.

Utbildningar inom Psykologi

ANDRA MÖJLIGHETER INOM OMRÅDET:

Utbildningar inom Sociologi

Utbildningar inom Socialt inriktade utbildningar


SÄKERHET/SKYDD/RÄDDNING

Polis, brandman, larmtekniker eller väktare? Inom säkerhet, skydd och räddning spelar du en viktig roll för andra människors trygghet, och har ett jobb som är både utmanande och utvecklande.

Genom att välja en yrkesväg inom säkerhet, skydd och räddning får du ha ett jobb som är avgörande för att vårt samhälle ska fungera och vara säkert. För många människor blir du en trygg punkt, och du kommer kunna hjälpa andra människor i många olika typer av situationer.

OMRÅDEN INOM SÄKERHET/SKYDD/RÄDDNING:

Polis
Säkerhet/bevakning/larm

KÄNDES DETTA INTE SOM DU?

Känns det inte som att denna yrkesväg passar dig? Här kan du läsa om de andra yrkesvägarna.

Ekonomi, organisation & personal, Estetiska yrken, HumanioraKommunikationNaturvetenskap, Tekniska yrken, Serviceyrken

Senast uppdaterad: 26 feb 2020

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön